PASJA IZNAJDLJIVOST

FOTO: Ne boste verjeli očem: pes si z listjem...

Negro je opazoval kupce, ki so slaščičarki dajali bankovce. Prodajalka mu proda dva kolača na dan, da se ne bi poredil.
Fotografija: »En kolač, prosim.«
Odpri galerijo
»En kolač, prosim.«

Vsi poznamo izraz, da denar ne raste na drevesu, a obstaja kosmatinec iz Kolumbije, ki se s tem ne bi strinjal. Pametni kužek je začel plačevati za kolačke z drevesnimi listi, potem ko je videl, kako ljudje plačujejo z bankovci. Očitno si je močno želel slastnega prigrizka, zato je začel v prodajalno prinašati listje. Potem ko so mu prvič dali biskvit za list, je dobil potrebno spodbudo in od takrat ne odneha.

​Kosmatinec Negro je postal spletna senzacija, potem ko so se njegove fotografije in video pojavili na spletu. Objavila jih je učiteljica Angela Garcia Bernal. »Večkrat je bil v prodajalni in je videl, kako otroci dajejo denar in dobijo nekaj v zameno. Lepega dne se je, povsem brez spodbude, pojavil z listom v gobcu. Veselo je mahal z repom in dal vedeti, da si želi kolaček.« Na prodajalko je naredil močan vtis, zato je vzela list in mu dala posladek.
Negro je osupljivo pameten kuža.
Negro je osupljivo pameten kuža.

Negro od takrat nabira listje in redno zahaja v prodajalno. Seveda včasih pretirava, zato mu je lastnica prodajalne postavila mejo, vsak dan lahko kupi le dva kolačka. Predvsem zaradi tega, ker niso zdravi za pse in bi se lahko preveč poredil. »Po kolač pride vsak dan,« je povedala vodja prodajalne Gladys Barreto.« Vedno ima list v gobcu.« Učiteljica Angela je dodala, da ji je šlo kar na jok, ko je prvič videla, kako je iznajdljiv. »Našel je način, da ga razumemo. Je zelo inteligenten kuža.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije