Američanov želodec hrano spreminja v alkohol

Žena je bila prepričana, da je postal alkoholik. V enem trenutku je trezen, nato že smrdi po vodki.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Thinkstockphotos.com
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Thinkstockphotos.com

Bivši vojak trpi za nadvse zoprno boleznijo, saj njegov želodec po vsakem obroku iz hrane naredi alkohol. Možakar iz ameriške zvezne države Oregon je zaradi tega izgubil službo voznika tovornjaka, saj je prevrnil vozilo, ko bil za volanom pijan. Seveda 48-letni Ray Lewis takrat še ni vedel, da trpi za sindromom prebavne fermentacije. Njegova žena Sierra je povedala, da se je bala, da je postal alkoholik, zato mu je celo omejila dostop do bančnega računa. Šele po dveh letih nepojasnjene pijanosti so mu postavili diagnozo. Od takrat ima na sebi GPS-oddajnik, tako da ga lahko žena najde, če se zaradi alkoholiziranosti izgubi.

»Večina ljudi se smeji, ko slišijo, kakšno diagnozo imam. V bistvu ima bolezen enak učinek, kot če bi veliko popival. Zdaj si ne upam predaleč od doma,« je razložil Ray.

Trenutno poskušata Ray in Sierra sodišče prepričati, da bi odstopilo od kazni zaradi vožnje pod vplivom alkohola, ki ga je stala službo. Ocenjujeta, da je kazen nepravična, saj Ray ni sedel za volan, vedoč, da ni trezen. Obenem se poskušata privaditi na življenje alkoholika, ki ne pije alkohola. »Nekoč sem dneve preživel na prostem. Ribariti sem se naučil, še preden sem shodil. Najbolje se počutim sredi narave, daleč od vsega. Zdaj je to nedosegljivo.«

Vsak dan desetkrat pihne v prenosni merilnik vsebnosti alkohola v krvi, tako da lažje prepozna, ali postaja pijan. Kadar ga resno udari, ne more ne govoriti ne hoditi.

Nekateri pravijo, da mu zavidajo, sam pa ni navdušen, da je pijan proti lastni volji. Poleg tega ne sme uživati sladkorja in ogljikovih hidratov. »En trenutek je z njim vse v najlepšem redu, nato pa naenkrat začne smrdeti kot odprta steklenica vodke,« je pristavila žena.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije