MEH NA MAH

Gregor je očka, Kaja pa žaluje

Koronavirus je prizemljil vse. Tega ni nihče pričakoval. Pa vendar ni vse tako črno, nekateri priznavajo, da jim malo oddiha pride prav. Drugi pa vseeno ne morejo iz svoje kože in snemajo videospote ter zabavajo ljudi tudi prek družabnih omrežij.
Fotografija: S.O.S. kvintet ljudem krajša čas prek instagrama. FOTO: osebni arhiv,
Facebook in Mojca Marot
Odpri galerijo
S.O.S. kvintet ljudem krajša čas prek instagrama. FOTO: osebni arhiv, Facebook in Mojca Marot

Dva, ki sta presrečna, da imata več časa, sta glasbenika Gregor Gramc, član ansambla Vikend, in Urška Lesjak, pevka v Ansamblu Jerneja Kolarja, ki sta se 7. marca razveselila prvorojenca Žana. Njegovo rojstvo v senci koronavirusa si bosta zagotovo zapomnila za vse življenje, saj so takrat že prepovedali obiske v ljubljanski porodnišnici, kjer je Urška rodila. Tako da je Gregor svojega sinčka in Urško lahko videl za kratek čas le ob rojstvu in nato na dan, ko je prišel po njiju v porodnišnico. »No, zdaj smo že slabe tri tedne skupaj, a se še vedno privajamo drug na drugega,« nam je zaupal presrečni očka, ki je le malo pred tem v ansamblu Vikend prevzel igranje harmonike, saj se je Rajko Petek, ustanovitelj ansambla, odločil, da ima aktivnega
Gregor in Urška s sinčkom Žanom lovita tople sončne žarke. FOTO: osebni arhiv,<br />
Facebook in Mojca Marot
Gregor in Urška s sinčkom Žanom lovita tople sončne žarke. FOTO: osebni arhiv,
Facebook in Mojca Marot
igranja dovolj in se bo raje posvetil družini. Žan je menda zelo priden dojenček. »Seveda smo doma, saj nikamor ne smemo. Ker je bilo do zdaj lepo vreme, vsako minutko izkoristimo, da smo na sončku,« razloži glasbenik, ki je po eni strani presrečen, da ni nastopov in imajo tako več časa za crkljanje. »Dejansko nimamo niti veliko časa misliti na ta nesrečni virus. Da je zdaj vse drugače, vidim, kadar moram skočiti do trgovine in so vse trgovke v rokavicah in z maskami na obrazu, pa kakšna polica je bolj prazna. Ampak vsi upamo, da bo to kmalu mimo,« se tolaži Gregor, ki pravi, da je povsem mogoče, da zdaj, ko so prosti, nastane kakšna nova viža.

Doma, s svojo družino, je tudi Kaja Humski, pevka S.O.S. kvinteta, ki občasno priskoči na pomoč drugim ansamblom. »Z mojimi doma igramo karte, se pogovarjamo, gledamo televizijo in gremo na kakšen sprehod. Kuhamo, avtomobile smo si vsi oprali in gume zamenjali. Jaz končujem magistrsko nalogo, ki me je že nekaj časa čakala na mizi. S fanti S.O.S. kvinteta snemamo videospot na daljavo in upam, da bo kmalu na ogled,« še pove pevka, ki jo je minuli teden presenetila nenadna smrt njenega hišnega ljubljenčka, psa Reksija, zato je bila zelo žalostna. »Deset let in pol je bil moj največji prijatelj in vedno me je
Kaja pogreša pasjega prijatelja Reksija. FOTO: osebni arhiv,<br />
Facebook in Mojca Marot
Kaja pogreša pasjega prijatelja Reksija. FOTO: osebni arhiv,
Facebook in Mojca Marot
pričakal z mahajočim repkom, neskončno vesel, da me je zagledal, čeprav sem bila veliko zdoma. Bolj kot mene je zato ubogal mojega atija, sva se pa ogromno crkljala, ko sva bila skupaj. Zelo ga bom pogrešala, saj ne bo zdaj nikogar, ki bi pritekel k meni ali zalajal, ko bo prišel kdo na obisk,« nam zaupa Kaja, ki si bo čas koronavirusa zapomnila tudi po Reksijevem slovesu. »Dobra stvar tega virusa je, da se bodo ljudje malo umirili, si odpočili od napornega tempa in se poglobili vase. Za nekatere pa bo to seveda velika šola,« sklene pevka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije