RAZKRITJE

Žalostna zgodba navijačic: Takoj ko pridejo, se morajo sleči do golega

Na olimpijskih igrah so navijale, doma so menda spolne sužnje.
Fotografija: FOTO: AP
Odpri galerijo
FOTO: AP

PJONGČANG – Ena glavnih zanimivosti v nedeljo končanih olimpijskih iger v Južni Koreji so bile severnokorejske navijačice.
Režim Kim Džong Una je v Pjongčang poslal t. i. vojsko lepotic; posebej za ta namen izbrane lepotice so morale ubrano navijati in svojo državo prikazati v najboljši luči. Za to so morale prestati tri mesece ideološkega treninga, da bi zagotovili njihovo predanost režimu.
FOTO: AP
FOTO: AP

Dezerterka iz Severne Koreje, 42-letna glasbenica So Jon Li pa trdi, da so navijačice hkrati spolne sužnje severnokorejskih politikov na zabavah za člane politbiroja, ki potekajo vsak dan.
FOTO: AP
FOTO: AP

»Severnokorejska umetniška skupina je izvajala fantastične pesmi in plese, vendar niso samo umetnice, združene za širjenje propagande Kim Džong Una, ampak morajo obiskovati razne zabave ter plesati striptiz in nuditi spolne usluge. Takoj ko pridejo, se morajo sleči do golega. Od njih se pričakuje, da so na voljo kot predmeti.« 
FOTO: AP
FOTO: AP

»So vojska lepotic. Ženske izbirajo glede na njihov videz, nato pa jih tri mesece urijo,« pa je za BBC povedala Han Seo Hi, nekdanja članica ekipe.
FOTO: AP
FOTO: AP

Nekateri kar vse severnokorejske športnike in njihove trenerje opisujejo kot Kimove sužnje. »V Severni Koreji sta režim in Kim ves svet. Vsi, navijači in športniki, so njihovi sužnji. Režim izbira ljudi, za katere obstaja najmanjša možnost dezertiranja, in  tiste, ki prihajajo iz lojalnih družin,« pravi profesionalni smučar Kim Hjung Su, ki je s svojim sinom prebegnil v Južno Korejo leta 2009.
FOTO: AP
FOTO: AP

FOTO: AP
FOTO: AP

FOTO: AP
FOTO: AP

FOTO: AP
FOTO: AP

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije