LETELI PRENIZKO

To so Bryantovi zadnji trenutki, na dan prihajajo obrazi žrtev (VIDEO)

Smrt Kobeja Bryanta je pretresla ves svet.
Fotografija: FOTO: Instagram
Odpri galerijo
FOTO: Instagram

Po tragični smrti enega največjih košarkarjev vseh časov Kobeja Bryanta, njegove komaj 13-letne hčerke Gianne in še sedmih sopotnikov svet in celotna športna javnost ostajata zavita v črno. Med žrtvami letalske nesreče so še člani druge družine, 56-letni trener univerze Orange John Altobelli, njegova žena Keri in hči Alyssa, ki naj bi igrala na turnirju, kamor je bila namenjena tudi Gianna, poroča CNN. Bili sta soigralki na košarkarski akademiji Mamba.

Umrla je tudi košarkarska trenerka Christina Mauser, ki je delala v zasebni osnovni šoli v okrožju Orange, mlada košarkarica Payton in njena mati Sarah Chester, pa tudi pilot Ara Zobayan, poroča CBS Local.
FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

Razlog za nesrečo

Policija še vedno preiskuje, a menda je glavni vzrok gosta megla nad Los Angelesom. Prav tako je policija potrdila, da je vse svoje helikopterje prizemljila v nedeljo zjutraj, ker je bilo v teh razmerah prenevarno leteti. Kljub temu je helikopter s Kobejem na krovu vzletel.

Ameriški portal TMZ se je medtem dokopal do pogovora med nadzornim stolpom in pilotom. S posnetka je jasno, da ne vidi dobro zaradi megle, zato je poiskal pomoč. Ob tem na kontrolnem stolpu piše, da helikopter kroži že 15 minut in da so iskali izhod iz zagatne situacije. Toda pilot je storil veliko napako. Letel je prenizko, čeprav so ga opozorili s kontrolnega stolpa, on pa se je napotil proti hribu in v pobočje treščil s hitrostjo 300 km/h.



»Povečati morate hitrost, letite prenizko,« so opozorili iz nadzornega stolpa, vendar tega ni dobro slišal ali pa se je signal izgubil. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije