PO IZBORU DŠNS

Športniki leta 2023: Janja Garnbret, Tadej Pogačar in nogometna reprezentanca

Za najbolj obetavno mlado športno osebnost je bil razglašen nogometaš Benjamin Šeško, nagrado za fair play je prejel smučarski skakalec Anže Lanišek, za najboljše med športniki invalidi pa so bile izbrane slovenske reprezentantke v odbojki sede.
Fotografija: FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
FOTO: Voranc Vogel

Športna plezalka Janja Garnbret, kolesar Tadej Pogačar in nogometna reprezentanca Slovenije med ekipami so najboljši športniki leta 2023 po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS).

Za najbolj obetavno mlado športno osebnost je bil v Cankarjevem domu v Ljubljani razglašen nogometaš Benjamin Šeško, nagrado za fair play je prejel smučarski skakalec Anže Lanišek, za najboljše med športniki invalidi pa so bile izbrane slovenske reprezentantke v odbojki sede.

Pogačar pred Rogličem in Dončićem

Pogačar je v glasovanju 121 novinark in novinarjev dobil 267 točk, drugi je bil njegov kolesarski tekmec Primož Roglič (166), tretji pa košarkarski zvezdnik Luka Dončić (101).

image_alt
Janji Garnbret za konec sezone še zmaga v Kopru, Vita Lukan tretja

FOTO: Voranc Vogel
FOTO: Voranc Vogel

Garnbret je zmagala zelo prepričljivo s 336 točkami, druga je bila atletinja Tina Šutej (107), tretja judoistka Andreja Leški (75). Med ekipami sta bili prvi dve le tri glasove oddaljeni druga od druge, nogometna reprezentanca je bila s 44 glasovi pred moško odbojkarsko reprezentanco (41).

image_alt
Kolesarski as Tadej Pogačar v leto 2024 tudi z novim trenerjem

Prireditev DŠNS že več kot dve desetletji obeležuje v Cankarjevem domu v Ljubljani z neposrednim prenosom na Televiziji Slovenija.

Voditelja tokratnega osrednjega športnega dogodka v državi ob koncu leta sta bila športni novinar Anže Bašelj in voditeljica ter pevka Flora Ema Lotrič. Plesno in glasbeno so dogodek dopolnili Bolero in njegove tri velike skupine, ki so v zadnjih letih osvajale svetovne in evropske naslove.

image_alt
Janji pomagal na svetovni vrh, navdušil je tudi njenega trenerja

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije