WFC

»Pravi moški bodo drevi v Tivoliju«

Marko Vardjan za glavni slovenski obračun na spektaklu WFC izzval Želvo.
Fotografija: Bojan Kosednar FOTO: WFC
Odpri galerijo
Bojan Kosednar FOTO: WFC

LJUBLJANA – Ko je Zlatko Mahić pred dvanajstimi leti v Kopru priredil prvi borilni spektakel WFC z obračuni brez omejitev, ni imel v ringu nobenega Slovenca. Na današnji 22. prireditvi, poimenovani Pitbull.si, nad katero se bo zastor v dvorani Tivoli dvignil ob 20. uri, se bo občinstvu predstavilo že osem naših borcev, med njimi sedem, ki se bodo udarili v mešanih borilnih športih (MMA).

»Toliko jih na svoji prireditvi še nisem imel, kar je le dokaz več, kako zelo se je v zadnjih letih tudi v Sloveniji povečalo zanimanje za MMA. Še sam sem presenečen nad tem, koliko mladih fantov se pri nas že ukvarja z mešanimi borilnimi športi,« je priznal Mahić, ki je s spektakli WFC tudi sam južno od Alp prispeval viden delež k večji priljubljenosti dvobojev, v katerih so dovoljeni tako rekoč vsi meti, prijemi in udarci.

Ko mu je Marko Vardjan (5 zmag, 3 porazi), 28-letnik iz Velikega Nerajca pri Dragatušu, predlagal, da bi se pomeril z Bojanom Kosednarjem (10 zmag, 11 porazov), slovensko legendo MMA, Zlatko ni dolgo pomišljal. Nemudoma je krenil v akcijo, ki je hitro obrodila sadove: Želva je takoj privolil v obračun. »Vso kariero se v glavnem borim s tujci, tokrat pa se mi bo po robu postavil rojak.

Marko Vardjan FOTO: WFC
Marko Vardjan FOTO: WFC

Že za to, da si upa spoprijeti z menoj, si zasluži vse spoštovanje,« je poudaril 34-letni Ljubljančan, ki pričakuje, da bo za glavo višji Marko trd oreh, kljub temu pa ne dvomi o svojem uspehu. Samozavest mu vliva znanje, ki ga je pridobil v judu, v katerem se je prebil vse do slovenske kadetske reprezentance, bil pa je tudi srednješolski prvak. Vardjan, ki je treniral različne borilne športe (od džiudžica do kikboksa in tajskega boksa), na drugi strani prav tako ne skriva optimizma. »Bojan je veliko ime slovenskega MMA, spremljal sem ga že kot mulec in ga gledal z velikimi očmi. A ocenjujem, da je zdaj napočil moj čas, verjamem, da sem boljši od njega tako v borbi stoje kot tudi na tleh,« je presodil 187 cm visoki Belokranjec.

Mahić se je pri napovedi postavil v nevtralno držo. »Izjemno težko je napovedati razplet tega obračuna, velikokrat sem se že uštel in stavil na napačnega. Želim si le, da bi dvignila na noge dvorano in prikazala borbo, o kateri bi se še dolgo govorilo,« je izpostavil alfa in omega WFC in na vprašanje, ali zaradi slovenskega nogometnega derbija v Mariboru pričakuje kaj manj gledalcev v Tivoliju, odvrnil: »Zanimanje za naše borbe je res precejšnje, vstopnice gredo za med. Kar zadeva derbi, bom rekel takole: pravi moški bodo šli na WFC, drugi bodo gledali nogomet in pili pivo.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije