GLASOVANJE

Planičarji po glasove tudi s kuharjem in pršutom

Slovenci četrtič v boj za nordijsko SP, glasovanje članov predsedstva FIS prihodnji četrtek v Grčiji. Kandidatura je stala približno 200.000 evrov, edini protikandidat je norveški Trondheim.
Fotografija: Planica se ponaša s sodobnim skakalnim centrom. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Planica se ponaša s sodobnim skakalnim centrom. FOTO: Leon Vidic

LJUBLJANA – Za Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) so s Planico že tri neuspešne kandidature za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v letih 2017, 2019 in 2021. Bo v četrto, za SP 2023, vendarle šlo? To bo jasno čez en teden, v četrtek, med 19. in 20. uro po slovenskem času, ko bodo znani rezultati tajnega glasovanja 18 delegatov na kongresu FIS v grški Costi Navarino. V slovenski delegaciji so zelo optimistični, njihov edini protikandidat je norveški Trondheim.

Z avtomobilom v Grčijo

Tri poraze je že doživela Planica v boju za svetovno prvenstvo, na kongresu 2012. v Južni Koreji se je »proslavila« tudi z afero Tomaž Lovše, a se je od prve kandidature doslej precej stvari spremenilo. Sploh od prvih dveh, saj je odtlej dobila sodoben nordijski center, od zadnjega je priredila še eno tekmo svetovnega pokala v smučarskih tekih, poleti pa tudi veliko nagrado v nordijski kombinaciji. »Stavimo na to, da smo se v preteklosti že večkrat dokazali, več desetletij gostimo finale svetovnega pokala v smučarskih skokih, pokazali smo, da lahko priredimo tekmo za smučarske tekače, naš center je dokazano v celoti funkcionalen, vedno imamo veliko gledalcev, tudi vodstvo zveze je stabilno in ni več pogostih menjav,« pravi Tomi Trbovc, predstavnik za odnose z javnostmi pri SZS, ki se je skupaj z direktorjem zveze Francijem Petkom včeraj prvi podal na pot – z avtomobilom – v Grčijo. Glede namestitev, ki bi se lahko zdele problematične, zagotavlja, da ne bo nikakršnih težav, Planico sta namreč podprla tudi Beljak in Trbiž, župan slednjega se bo slovenski delegaciji pridružil na kongresu, ki se bo začel v nedeljo.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije