V STABILNEM STANJU

Huda nesreča na treningu: bob se je med vožnjo prevrnil in ga povozil

Svetovna bob zveza je sporočila, da so nesrečnika s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.
Fotografija: Svetovna bob zveza je sporočila, da so nesrečnika s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. FOTO: Zaslonski Posnetek Youtube
Odpri galerijo
Svetovna bob zveza je sporočila, da so nesrečnika s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. FOTO: Zaslonski Posnetek Youtube

Švicarski bob štirised je v torek na treningu za tekmo svetovnega pokala doživel hudo nesrečo. Med vožnjo se je prevrnil, član švicarske ekipe Sandro Michel pa je padel iz njega, nato pa ga je bob povozil, potem ko je s ciljnega prostora zdrsnil nazaj na progo.

Svetovna bob zveza IBSF je sporočila, da so nesrečnika s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Dresdnu, kjer so mu že operirali poškodbe prsnega koša, kolka in stegen. Kot so sporočili iz bolnišnice, je v stabilnem stanju.

Poškodovani so bili tudi preostali člani ekipe. Voznik Michael Vogt je doživel hud pretres možganov in dobil številne modrice na telesu, preostala dva člana pa sta bila lažje poškodovana.

Vogt in Michel sta na olimpijskih igrah 2022 osvojila četrto mesto v dvosedu, na lanskem svetovnem prvenstvu pa bronasta. Zveza je že uvedla preiskavo nesreč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije