ZLATA LISICA

V zahtevnih razmerah na Zlati lisici zmagovalka Grenierjeva

V lov na prve točke svetovnega pokala alpskih smučark v letu 2024 so se na domači strmini podale tudi štiri Slovenke. Finale si je z 19. mestom priborila le Ana Bucik, ki pa se ji je drugi nastop povsem ponesrečil,
Fotografija: Valerie Grenier. FOTO: Borut Zivulovic Reuters
Odpri galerijo
Valerie Grenier. FOTO: Borut Zivulovic Reuters

Kanadčanka Valerie Grenier je prva zmagovalka tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju v koledarskem letu 2024. Kanadčanka je bila najboljša na današnjem veleslalomu, na prvi od dveh preizkušenj jubilejne 60. Zlate lisice v Kranjski Gori. Na vrh razpredelnice se je izstrelila, potem ko je bila po prvi vožnji četrta.

Kanadčanki vitranška strmina zelo ustreza. Grenier je veleslalom za točke svetovnega pokala alpskih smučark v Kranjski Gori osvojila že lani, ko je dobila prvega od dveh lanskih veleslalomov v Podkorenu. Grenier je postala prva Kanadčanka, ki je zmagala na dveh tekmah svetovnega pokala v Sloveniji po lanskem prvencu. Obe zmagi v svetovnem pokalu je osvojila v Kranjski Gori.

V prvi vožnji je bila najhitrejša Slovakinja Petra Vlhova, ki je v zahtevnih finalnih razmerah, tako v prvi kot drugi vožnji je padal dež, izgubila boj za zmago in stopničke. Vlhova je končala na četrtem mestu.

Drugo mesto je osvojila Švicarka Lara Gut-Behrami (+0,37), tretja je bila Italijanka Federica Brignone (+0,51), ki je obdržala mesto vodilne veleslalomistke zime. Brignone je bila po prvi vožnji druga, Gut-Behrami tretja.

Tudi po veleslalomu v Kranjski Gori na vrhu skupnega seštevka ostaja Američanka Mikaela Shiffrin, ki je današnjo preizkušnjo končala na devetem mestu.

Slovenke brez točk

V lov na prve točke svetovnega pokala alpskih smučark v letu 2024 so se na domači strmini podale tudi štiri Slovenke. Finale si je z 19. mestom priborila le Ana Bucik, ki pa se ji je drugi nastop povsem ponesrečil, tekmovanje je tako končala pred ciljem, po napaki in padcu je odstopila.

Ana Bucik. FOTO: Matej Družnik
Ana Bucik. FOTO: Matej Družnik

Neja Dvornik, Andreja Slokar in Nika Tomšič, ki je prvič v tej sezoni tekmovala v svetovnem pokalu, so bile prepočasne za finalno vožnjo.

V Kranjski Gori bodo v nedeljo pripravili še prvi ženski slalom v letu 2024. Na startu bo ista slovenska zasedba kot na veleslalomski tekmi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije