DIRKA PO ŠPANIJI

Vingegaardu 16. etapa, Roglič nazadoval na tretje mesto

V sredo bo na sporedu gorska etapa od Robadeselle do vrha slovitega Angliruja (124,5 km).
Fotografija: Sprva 33-letni Kisovčan ni sledil Vingegaardu, je pa nato sam napadel, a se tekmecev ni otresel. FOTO: Jennifer Lorenzini Reuters
Odpri galerijo
Sprva 33-letni Kisovčan ni sledil Vingegaardu, je pa nato sam napadel, a se tekmecev ni otresel. FOTO: Jennifer Lorenzini Reuters

Danski as Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) je zmagovalec 16. etape kolesarske dirke po Španiji. Na trasi od Liencres Playe do Bejesa (120,1 km) je bil najboljši po samostojnem napadu. Američan Sepp Kuss (Jumbo-Visma) je ohranil vodstvo v skupnem seštevku, njun moštveni kolega, Slovenec Primož Roglič pa je skupno nazadoval na tretje mesto.

Vingegaard je napadel takoj po začetku zadnjega vzpona in si na strmem prvem delu vzpona hitro privozil veliko prednost pred tekmeci. Danes mu nihče ni bil kos, slavil pa je 27. zmago v karieri in že 15. to sezono. Na letošnji Vuelti je bil najboljši že v 13. etapi.

image_alt
Sotekmovalec Primoža Rogliča po hudi nesreči že pri zavesti (VIDEO)

V skupnem seštevku je napredoval na drugo mesto in na tretje potisnil moštvenega kolega Rogliča. Ta je etapo sklenil na osmem mestu z zaostankom 1:01 minute. Sprva 33-letni Kisovčan ni sledil Vingegaardu, je pa nato sam napadel, a se tekmecev ni otresel.

V skupnem seštevku ima na tretjem mestu 1:33 minute zaostanka za Kussom, ki je etapo sklenil štiri sekunde za Rogličem na desetem mestu. Vingegaard za ameriškim moštvenim kolegom zaostaja le še 29 sekund.

V sredo bo na sporedu gorska etapa od Robadeselle do vrha slovitega Angliruja (124,5 km).

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije