NOGOMET

Vijolice in zmaji na zahtevni gostovanji

Varovanci Darka Milaniča še četrtič to jesen z Domžalčani Ljubljančani po remiju v Murski Soboti po tri točke v Kidričevo.
Fotografija: Letošnje tekme med Domžalčani in Mariborčani napovedujejo nov izenačen in zanimiv obračun. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Letošnje tekme med Domžalčani in Mariborčani napovedujejo nov izenačen in zanimiv obračun. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Ob Kamniški Bistrici se v 17. krogu PLTS obeta pravi nogometni praznik, tretjeuvrščeni Domžalčani gostijo vodilne Mariborčane. »V dvoboj z Mariborom se podajamo v dobri rezultatski formi, a predvsem nas veseli dejstvo, da v zadnjih dveh mesecih kažemo zelo kakovostne predstave. V Kranju smo bili vseh 90 minut izjemno aktivni in predvsem nevarni iz različnih položajev, kar si želimo ponoviti na tokratni tekmi. Naš cilj je jasen,« poudarja domžalski branilec Dario Melnjak. Varovanci trenerja Simona Rožmana v zadnjih šestih tekmah niso izgubili, nazadnje so v gosteh ugnali kranjski Triglav (1:4). To je bila prva tekma, na kateri je po prestani kazni protidopinške organizacije zaigral Amedej Vetrih, ki se bo zdaj prvič po pol leta predstavil tudi doma. Zagotovo pa ne bo v domači vrsti Gabra Dobrovoljca in Tilna Klemenčiča, ki sta kaznovana. Letošnje medsebojne tekme so se končale z dvema remijema (2:2, 2:2) in tesno pokalno zmago vijolic (1:0).

Dovolj adrenalina, da ne zebe

V nepopolni postavi prihajajo tudi gostje, trener Maribora Darko Milanič bo še vedno brez kaznovanega Dina Hotića. »Razpoloženje je super v vseh pogledih. Imamo odlično ozračje v moštvu in komaj čakamo zadnji tekmi. Res so zunanje temperature že nizke, a nimamo težav s tem. Je pa telesna temperatura dovolj visoka. Zaradi adrenalina ob tekmovalnem naboju te ne zebe in ne dvomim, da bomo uspešno izpeljali tudi zaključni del,« ne manjka Luki Zahoviću. Mariborčani so se okitili z naslovom jesenskega prvaka. A pretirane pozornosti temu ne posvečajo. Dobili so bitko, ne vojne. »Jesenski naslov nima večjega pomena. Lepo se sliši, a nima posebne teže. Bolj pomembno je v tem delu poskrbeti za dobro izhodišče pred nadaljevanjem prvenstva. Zato nas zanima le to, da zmagamo tudi na obeh zadnjih tekmah in s čim večjo točkovno razliko dočakamo spomladanski del. Resda smo se zaradi pokalnega četrtfinala doslej že trikrat pomerili z Domžalami, a je vsaka tekma zgodba zase. Lestvica ne kaže realnega stanja nasprotnikov, Domžale imajo dobro, organizirano ekipo. Čaka nas zahtevna preizkušnja, verjamem pa v dober razplet,« je sklenil Zahović, ki je prispeval levji delež k temu, da so Mariborčani s 50 doseženimi goli z naskokom najučinkovitejša ekipa prvenstva. Ob tem so s 14 prejetimi goli lastniki najboljše obrambe. Razbremenjeni Aluminij (pred tednom dni so prekinili točkovno sušo z zgodovinsko zmago v Novi Gorici) gosti Olimpijo. Zmaji se na medsebojnih tekmah bolje znajdejo doma, kjer so dobili sedem tekem, v Kidričevem pa je 3:3 – v zmagah. Remija na medsebojni tekmi ekipi ne poznata.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije