MOTOKROS

VIDEO: Tim Gajser hudo padel, potem je sledilo nekaj neverjetnega

Naslednja preizkušnja bo že naslednji teden v nizozemskem Valkenswaardu.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

LONDON – Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v Veliki Britaniji osvojil drugo mesto, potem ko je bil tretji v prvi vožnji in zmagal v drugi. Skupno zmago na dirki v Matterley Basinu je dosegel Italijan Antonio Cairoli, tretji pa je bil na koncu Francoz Gautier Paulin.

Gajser je odlično začel dirko in v drugem krogu prve vožnje tudi povedel, potem grdo padel, a vseeno nadaljeval in na koncu pristal na tretjem mestu. V drugi vožnji se je hitro prebil v vodstvo in tam tudi ostal, ker pa je bil Cairoli na koncu drugi, je skupna zmaga ostala Italijanu.

Z današnjo zmago je Cairoli ostal v vodstvu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, saj je dobil tudi uvodno dirko pred tremi tedni v Argentini, Gajser je bil takrat drugi. Zdaj ima Italijan 97 točk, Gajser pa 89. V Veliki Britaniji je na dirki nižjega razreda MX2 nastopil tudi Jan Pancar. V prvi vožnji je ostal brez točk na 24. mestu, v drugi je bil 23., skupno pa je dirko končal na 27. mestu. Zmagal je Danec Thomas Kjer Olsen.

Naslednja preizkušnja bo že naslednji teden v nizozemskem Valkenswaardu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije