KAJAK IN KANU

Veselje na domačih tleh: Slovenca do drugega mesta

Dve drugi mesti slovenske reprezentance v Tacnu. 
Fotografija: Eva Terčelj. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Eva Terčelj. FOTO: Tomi Lombar, Delo

TACEN – Potem ko je kanuist Anže Berčič v Tacnu na tretji tekmi domače navijače razveselil z drugim mestom, je v finalu kajakašic Eva Terčelj ponovila njegov uspeh.

Terčeljeva je brez dotika zaostala le za Italijanko Stefanie Horn, ki je slavila zmaga z 0,26 sekunde prednosti. Tretja je bila Ukrajinka Viktorija Us, ki je z enim dotikom zaostala 0,91 sekunde.

V polfinalu pa sta obstali Eva Alina Hočevar, ki je bila brez dotika 25., in Ajda Novak. Ta je morala polfinalno vožnjo ponoviti – zaradi psa, ki je po vsej progi lajal nanjo med veslanjem, tako da so se v slovenskem taboru pritožili.

Prvi nastop se ji je ponesrečil (58 kazenskih sekund), v drugo pa je Novakova veslala precej bolje in z dvema dotikoma pristala na 13. mestu, kar pa vseeno ni bilo dovolj za elitno deseterico.

Berčič je pred tem med kanuisti v finalu osvojil drugo mesto. Zmagal je Italijan Roberto Colazingari, ki je s časom 87,48 sekunde Berčiča premagal za dobre 1,3 sekunde, Slovaka Alexandra Slafkovskyja pa za dobri dve.

V polfinalu je bil najhitrejši Benjamin Savšek, ki pa je imel tako kot Slafkovsky v finalu dotik vratc in z izidom 91,25 sekunde osvojil četrto mesto. Luka Božič je zgrešil ena od vratc in s pribitkom 50 sekund pristal na devetem mestu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije