SMUČARSKI SKOKI

Veliko željo pri Prevcu spet zaznal tudi Thoma

Nika Križnar dvakrat na zmagovalnem odru v Hinterzartnu. Na vrhu Sara Takanaši, mešana nemška ekipa in Karl Geiger.
Fotografija: Slovenski smučarski skakalci (na fotografiji desno Nika Križnar, Žiga Jelar, Peter Prevc in Urša Bogataj) so se na tekmi mešanih ekip v Hinterzartnu izkazali s tretjim mestom. Zmagali so Nemci, drugi so bili Japonci. FOTO: Skispringen Hinterzarten
Odpri galerijo
Slovenski smučarski skakalci (na fotografiji desno Nika Križnar, Žiga Jelar, Peter Prevc in Urša Bogataj) so se na tekmi mešanih ekip v Hinterzartnu izkazali s tretjim mestom. Zmagali so Nemci, drugi so bili Japonci. FOTO: Skispringen Hinterzarten

LJUBLJANA –  Slovenski smučarski skakalci in skakalke so se na prireditvi za veliko nagrado Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Hinterzartnu predstavili v zelo lepi luči. V petek sta se na ženski tekmi, prvi letošnji v poletni različici svetovnega pokala, v zelo močni konkurenci (zmagala je japonska zvezdnica Sara Takanaši pred norveško šampionko Maren Lundby) izkazali Nika Križnar in Urša Bogataj, ki sta na novih Fischerjevih smučeh (v prejšnji zimi sta imeli še Slatnarjeve) skočili do tretjega oziroma četrtega mesta. Med dobitnice točk so se prebile tudi Katra Komar, Maja Vtič in Špela Rogelj, ki so se druga za drugo zvrstile na mestih od 19 do 21.

»To je res super začetek sezone. Upam, da bom ohranila vrhunsko formo in jo morda še stopnjevala na naslednjih preizkušnjah,« si je zaželela Križnarjeva, ki je dan pozneje skupaj z Bogatajevo, Žigo Jelarjem in Petrom Prevcem prispevala še pomemben delež k tretjemu mestu Slovenije na tekmi mešanih ekip. Naša četverica je bila sicer do zadnjega nastopa celo v igri za zmago, saj je za vodilno Nemčijo zaostajala za vsega 2,7 točke. Toda Jelar, ki je prijetno presenetil z najboljšim dosežkom v petkovih kvalifikacijah, je finalni nastop (96 m) izvedel slabše od zadnjega Nemca Richarda Freitaga (104,5 m) in tudi od Keičija Sata (102 m), tako da je Slovenija zdrsnila tudi za Japonsko.

Zadnji skok Andreasa Wanka

Na veselje navijačev ob Orlovi skakalnici, na kateri je predvčerajšnjim svoj poslovilni skok opravil 31-letni Nemec Andreas Wank, je zmaga ostala doma tudi po sobotni večerni moški posamični tekmi, na kateri je bil najboljši Bavarec Karl Geiger (106 m in 99 m). Skakalec iz Oberstdorfa, ki je za podvig v svoj žep pospravil denarno nagrado v višini 5000 švicarskih frankov, je za pičle 0,4 točke preskočil Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja (105 m in 98,5 m), ki skače kot prerojen, odkar spet sodeluje s prekaljenim trenerskim mačkom Wernerjem Schustrom. Geigerjevo zmagoslavje je s tretjim mestom dopolnil njegov reprezentančni kolega Richard Freitag (103,5 m in 97,5 m).

Zelo dobro se je zlasti v finalu odrezal Peter Prevc (100,5 m in 101,5 m), ki se je z najboljšim skokom druge serije s 15. mesta zavihtel tik pod zmagovalni oder – na četrto mesto, dobro pripravljenost pa je v nekoliko okrnjeni konkurenci (med drugimi je ob najboljših Poljakih v Hinterzartnu s Timijem Zajcem manjkal tudi zmagovalec uvodne preizkušnje velike nagrade FIS v Visli) potrdil tudi petouvrščeni Jelar (103,5 m in 96,5 m). Naš tretji tekmovalec Rok Justin (95,5 m) je z 31. mestom le za 0,2 točke zgrešil nastop v finalu.

»Za nami je kar dolga sobota z dvema tekmama v enem dnevu. V uvodni seriji sem na odskočni mizi naredil manjšo napako, v drugi pa sem poskušal nadomestiti zamujeno in na koncu sem prilezel kar zadovoljivo visoko,« je bil zadovoljen najstarejši od bratov Prevc, za katerega je Dieter Thoma, nekdanji vrhunski nemški skakalec in strokovni komentator pri televizijski postaji ARD, dejal, da se pri Petru že od daleč spet vidita velika volja in želja po vrnitvi v svetovni vrh. »Takšni rezultati in skoki, čeprav še niso povsem brezhibni, mu zagotovo vlivajo dodatno motivacijo,« je ugotavljal 49-letni Nemec, doma prav iz Hinterzartna. Naslednja preizkušnja poletne različice svetovnega pokala bo 10. avgusta v Courchevelu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije