LIGA PRVAKOV

V skupini smrti govorijo le o stavah

Newcastle United vodi v najtežji skupini lige prvakov, a ima težave s Sandrom Tonalijem. PSG in AC Milan v dvoboju velikanov lovita nujne točke.
Fotografija: Newcastle je v prejšnjem krogu na kolena spravil PSG (4:1), zdaj bo najbrž ostal brez Sandra Tonalija (desno). FOTO: Lee Smith/Reuters
Odpri galerijo
Newcastle je v prejšnjem krogu na kolena spravil PSG (4:1), zdaj bo najbrž ostal brez Sandra Tonalija (desno). FOTO: Lee Smith/Reuters

Italijani znova pretresajo nogometni svet, tokrat s stavniškim škandalom. Dolga prepoved igranja se obeta še Sandru Tonaliju, vezistu Newcastla, ki bo bržkone izpustil preostanek sezone. Dogajanje v že tako izenačeni skupini F v ligi prvakov se bo še dodatno zapletlo, na derbijih Newcastle – Dortmund in PSG – AC Milan si nihče ne sme privoščiti spodrsljaja. Danes bo na delu tudi slovenska trojka.

Newcastle in AC Milan sta se posredno znašla v stavniškem viharju, ki razburja svetovni nogomet. Italijanske oblasti so nogometašem, ki so stavili (in izgubili) milijonske vsote tudi na tekme klubov, za katere so igrali, hitro naložili dolgotrajne kazni. Kot zadnjemu se kazen obeta tudi Sandru Tonaliju, odličnemu italijanskemu vezistu, ki je poleti dres Milana zamenjal za štadion St. James's Park in barve Newcastla.

Izpogajali naj bi 10 mesecev dolgo prepoved

Tonalijevi zastopniki so, po zaenkrat še neuradnih informacijah italijanskih medijev, v ponedeljek v zameno za priznanje krivde izpogajali 10 mesecev dolgo prepoved igranja za italijanskega nogometaša. »Težko je vsem v klubu, ker ne vemo, kaj nas čaka, zagotovo pa je najtežje obdobje še pred Sandrom. Ne smemo pozabiti, kako mlad je še. Zdaj ima podporo navijačev, vsi mu moramo stati ob strani,« je bil iskren trener srak Eddie Howe.

Danes ga, s Tonalijem ali brez, čaka težak dvoboj z Borussio iz Dortmunda, ki letos z igro ne blesti, a je vseeno dobila pet zaporednih tekem v bundesligi.

Derbi PSG-ja in AC Milana

Še bolj slovit bo medsebojni derbi PSG-ja in AC Milana, ki ju poleg bogate zgodovine družijo še številni prestopi med prestolnicama francoske in italijanske mode. PSG se zanaša na Kyliana Mbappeja, v mladosti navijača milanskega kluba, premagati pa bo poizkušal Mika Maignana v nasprotnih vratih, otroka pariškega velikana.

»Čuden občutek bo znova igrati doma, moja družina bo na tribunah, igral bom proti klubu, kjer sem odraščal. Vseeno ne smem dovoliti, da me prevzamejo čustva, na igrišču bom dal vse od sebe za Milan,« pred tekmo pravi vratar, rojen na francoski Gvajani. Milan je obe tekmi v skupinskem delu remiziral brez zadetkov, z novo delitvijo točk bi obe ekipi ostali v igri, zadovoljna pa prav zares ne bi bila nobena.

Vloga rahlih favoritov vendarle pripada domačinom, ki so v francoskem prvenstvu ujeli dobro formo. Derbi bo imel tudi slovenski pridih, delilec pravice v mestu luči bo Slavko Vinčič.

Beograjčani nov izziv za Šeška

Kevin Kampl in Benjamin Šeško sta pripravljena, da pod žarometi lige prvakov spet pokažeta svojo pravo vrednost. V vzhodno Nemčijo prihaja Crvena zvezda, neposredni tekmec Leipziga za drugo mesto v skupini G, po 90 minutah na klopi za rezervne nogometaše proti Darmstadtu bo Šeško upal, da trener Marco Rose tokrat nanj ne bo »pozabil«. Teh skrbi nima Jan Oblak, ki bo zagotovo v vratih Atletica na gostovanju pri Celticu. Škoti lovijo zadnji vlak, da se vrnejo v igro za napredovanje, »atletom« pa se bo na krilih razpoloženih Antoinea Griezmanna in Alvara Morate znova odpiralo veliko prostora za zadetke. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije