BIATLON

Urška Poje dosegla uvrstitev kariere

Fotografija: Urška Poje med predstavitvijo olimpijske reprezentance pred odhodom v Pjongčang. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Urška Poje med predstavitvijo olimpijske reprezentance pred odhodom v Pjongčang. FOTO: Matej Družnik, Delo

PJONGČANG – Dvaindvajsetletna Švedinja Hanna Oeberg je z zmago na ženski biatlonski posamični tekmi v biatlonu pripravila eno največjih presenečenj olimpijskih iger doslej. Srebro je z dvema minutama pribitka in s 24,7 sekunde zaostanka osvojila Slovakinja Anastazija Kuzmina, bron pa Nemka Laura Dahlmeier z zaostankom 41,2 sekunde in enim zgrešim strelom.

Presenetljivo drugo današnje dvanajsto mesto

Uvrstitev kariere je dosegla tudi 20-letna slovenska biatlonka Urška Poje z 12. mestom. Ob zmagovalki Oebergovi in četrtouvrščeni Nemki Franziski Preuss je ena od treh tekmovalk, ki so zadele vseh 20 tarč. Anja Eržen je bila odlična do zadnjega streljanja, Slovenki sta bili takrat na sedmem in 12. mestu, na zadnjem strelskem postanku pa je pristreljala tri minute dodatka in tekmo končala kot 35.

Kako veliko je presenečenje Pojetove na 15-kilometrski tekmi, najbolje pove podatek, da je bila v karieri v svetovnem pokalu najviše na 45. mestu na letošnji januarski posamični tekmi v Ruhpoldingu.

Podobno velja za zmagovalko Oebergovo, 58. tekmovalko skupnega seštevka svetovnega pokala, ki je v letošnji sezoni najviše posegla z 21. mestom v Annecyju, v Pjongčangu pa je že potrdila dobro formo s sedmim mestom v sprintu in petim v zasledovanju.

A zadovoljni sta bili tudi 33-letna Kuzmina, ki je potrdila, da je izredno hitra v smučini in si je po zasledovanju pritekla drugo srebro v Južni Koreji, ter osvojila svojo že peto olimpijsko kolajno. Med njimi sta tudi zlati s sprinta v Vancouvru 2010 in Sočija 2014.

Dahlmeierjeva, lanska zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala, pa je kolajno osvojila tudi na tretji tekmi v Koreji, potem ko je dobila sprint in zasledovanje, s čimer bo na koncu zanesljivo ena najboljših tekmovalk na igrah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije