EVROPSKO PRVENSTVO

Slovenski odbojkarji še do pete zmage, s 3:0 so premagali Bolgare

Najučinkovitejši mož v slovenski reprezentanci je bil danes nezaustavljivi Rok Možič.
Fotografija: Slovenski odbojkarji so predtekmovanje EP končala brez poraza. FOTO: Cev
Odpri galerijo
Slovenski odbojkarji so predtekmovanje EP končala brez poraza. FOTO: Cev

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je predtekmovanje v skupini B evropskega prvenstva končala s petimi zmagami in brez poraza. V zadnjem krogu je v Varni s 3:0 (29, 22, 30) premagala gostitelje Bolgare, v dvoboju, ki so ga pred začetkom napovedali kot odločilnega za prvo mesto.

image_alt
Slovenci sesuli tudi Hrvate

A ni bil, saj so Bolgari že pred njim izgubili dve tekmi, Slovenija pa si je že pred njim zagotovila prvo mesto in se bo v osmini finala merila s Turčijo, ekipo nekdanjega slovenskega selektorja Alberta Giulianija, tekma bo v petek v Varni. Bolgarija je bila na koncu v skupini četrta, za uvrstitev med najboljših osem pa se bo borila s Francijo.

Ker je tekma več pomenila Bolgarom, je bilo jasno, da bodo storili vse, da premagajo slovensko vrsto. Kazali so dobro igro, dobro so servirali in bili stabilni v bloku, toda vse to jim ni pomagalo. Slovenci, ki so sicer igrali v najboljši postavi, a niso bili tako razpoloženi kot na nekaterih prejšnjih tekmah, za kar so zaslužni tudi tekmeci, pa so vendarle kakovostnejša ekipa. To so pokazali predvsem v odločilnih trenutkih nizov, končnicah, pred tem je bil izid ves čas izenačen.

Najučinkovitejši mož v slovenski reprezentanci, trikratni dobitnici srebra na evropskih prvenstvih, ki je nasploh prvič predtekmovanje končala brez poraza in le z enim izgubljenim nizom, je bil danes nezaustavljivi Rok Možič.

Na evropskih prvenstvih je bila to že tretja zaporedna zmaga Slovenije nad Bolgarijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije