HOKEJ

Slovenci kljub borbeni predstavi brez zmage v Minsku

Slovenska hokejska reprezentanca je še tretjič izgubila.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

MINSK – Slovenska hokejska reprezentanca je turnir v Belorusiji končala brez zmage, z eno točko za današnji poraz po kazenskih strelih. Pomlajena slovenska zasedba se je v Minsku predstavljala v boljši podobi iz tekme v tekmo. Na prvih dveh so izbranci Iva Jana popuščali v zadnjih delih, ko so imeli preveč izključitev in dobili preveč golov.

Pred tekmo s Francijo sta bila tekmeca v približno enakem položaju, saj so tudi Francozi po prvih dveh krogih ostali praznih rok. Slovenci so prišli do vodstva ob koncu prvega dela, ko je bil uspešen Anže Kuralt. Vodstvo so nato zadržali vse do konca druge tretjine, ko so Francozi izenačili. Takoj v zadnji tretjini so Francozi hitro izkoristili številčno prednost in povedli.

Dosegel gol in izsilil podaljšek

Izenačil je Tadej Čimžar in izsilil podaljšek. Pol minute pred koncem tega je ob igralcu več Slovenija sicer dosegla gol po močnem strelu Klemna Pretnarja (pred vrati je ploščku smer spremenil Kuralt), toda sodniki ga niso priznali zaradi visoke palice.

Slovenska izbrana vrsta se bo naslednjič zbrala februarja 2019, ko bo podoben turnir gostila Ljubljana, nastopile pa bodo še Belorusija, Italija in Madžarska.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije