KOLESARSTVO

Pogačar prevzel vodstvo, Roglič obleke rumeno majico

Prevzela sta vodstvo, vsak na svoji dirki.
Fotografija: FOTO: Fabio Ferrari, Lapresse
Odpri galerijo
FOTO: Fabio Ferrari, Lapresse

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je novi vodilni kolesar dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Do četrte etape tretji v skupnem seštevku je že v prvi preizkušnji z vzponi premagal vse tekmece. Najprej je uspešno branil napade konkurentov, v zadnjem kilometru pa sam napadel, na njegov poskus ni odgovoril nihče. Še najbližje mu je bil lani drugi na Touru in moštveni kolega Primoža Rogliča Danec Jonas Vingegaard. Zaostal je dve sekundi, enak zaostanek sta imela tudi Francoz Victor Lafay in Belgijec Remco Evenepoel, ki zdaj na drugem mestu skupnega seštevka zaostaja devet sekund. Do danes vodilni Italijan Filippo Ganna je zaostal osem minut in 46 sekund.

Roglič prevzel vodstvo na dirki Pariz-Nica

Medtem pa je Primož Roglič (Jumbo Visma) novi vodilni na kolesarski dirki Pariz–Nica. V peti etapi od Saint-Just-Saint-Ramberta do Saint-Sauveur-de-Montaguta, dolgi 189 km, doslej vodilni Belgijec Wout van Aert ni zdržal tempa najboljših na vzponu na Col de Mure približno 40 km pred ciljem.

Jan Polanc (UAE) je etapo končal na 57. mestu z zaostankom več kot 12 minut, Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco) je bil 87. in Domen Novak (Bahrain Victorious) 103. V skupnem seštevku je Polanc 51., Mezgec 64. in Novak 115.

Sicer pa je dirko letos zaznamoval neverjetno velik val bolezni in pred današnjim delom dirke je kar 18 kolesarjev sporočilo, da ne bodo nastopili, 13 jih ima znake prehlada. Med etapo je odstopila še četverica, a vsaj uradno podatka o tem, da naj bi bil za odstop kolesarjev kriv koronavirus, ni.

Petkova etapa od Courthezon do Aubagneja bo dolga 213,6 km.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije