HOKEJ

Otroški jok, če bi izgubili hokej

Hokejisti Sij Acroni Jesenic v novo sezono s proračunom 500.000 evrov. Anže Pogačar ostaja predsednik, novi član upravnega odbora Boštjan Noč.
Fotografija: Anže Pogačar bo tudi v prihodnjih štirih letih vodil hokejiste Sij Acroni Jesenic. Foto: Roman Šipić
Odpri galerijo
Anže Pogačar bo tudi v prihodnjih štirih letih vodil hokejiste Sij Acroni Jesenic. Foto: Roman Šipić

JESENICE –  Tudi manj poučeni spremljevalci športa na Slovenskem dobro vedo, da je pomen hokeja za Zgornjesavsko dolino in zlasti železarske Jesenice izjemen. To ni le običajna športna panoga. Spremljanje hokejskega utripa je del vsakdana marsikaterega prebivalca.

Resda je sprva uspešni predsednik Sij Acroni Jesenic Anže Pogačar razmišljal, da bi se po štirih letih vodenja kluba umaknil iz Podmežakle, toda ko je srečeval ljudi po Jesenicah in opazil to izjemno pripadnost rdeči barvi državnih prvakov, si preprosto ni mogel dovoliti slovesa. »Res – ko srečaš starše z otroki in ti povedo, da otroci jokajo zaradi govoric, da bo naše hokejske zgodbe konec, se le zamisliš, začutiš odgovornost in se ozreš k novim ciljem pri klubu,« je poudaril stari novi predsednik. Protikandidata ni imel, navzoči na občnem zboru so ga izvolili soglasno. Tako kot tudi novega člana najožjega vodstva Boštjana Noča, predsednika Čebelarske zveze Slovenije.

Med tekmovalnimi cilji je Pogačar za naslednjo sezono podčrtal ubranitev obeh domačih lovorik, šampionske in pokalne, in kar previdno spregovoril o polfinalu alpske lige. Toda zadržanost predsednika, ki je v štirih letih dodobra spoznal težavnost vodenja novega kluba po denarnem kolapsu predhodnikov, je hkrati razumljiva, saj z napovedanimi 500.000 evri proračuna na sezono ne kaže pričakovati čudežev. Železarji bodo v prihodnji sezoni sodelovali na domačih tekmovanjih in tudi v kontinentalnem oziroma celinskem pokalu, drugorazrednem evropskem tekmovanju. Prvi turnir drugega kroga Jeseničane čaka predvidoma od 19. do 21. oktobra v Budimpešti, kjer bodo tekmeci domači MAC, beograjska Crvena zvezda in Medveščak iz Zagreba, ki je član lige EBEL.

A na tem občnem zboru, ki je bil pravzaprav nadaljevanje prekinjenega aprilskega, je bilo zaznati več optimizma kot skrbi. Precej pozornosti so pritegnila razmišljanja Noča, zelo uspešnega v čebelarstvu, o tem, kako bi bilo treba pogosteje sodelovati z navijači ter na prvo tekmo povabiti številne legendarne hokejiste iz bogate preteklosti hokejske Podmežakle. In tudi slednja naj bi bila še bolj prepoznavna po rdeči barvi ter zastavah pod stropom z letnicami naslovov državnih prvakov.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije