ŠPORTNO PLEZANJE

Nič ne ustavi Janje Garnbret: naša zvezdnica dosegla 40. zmago v svetovnem pokalu

Med osmerico najboljših je nastopila še ena Slovenka, Mia Krampl je bila peta.
Fotografija: Janja Garnbret.  FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Janja Garnbret.  FOTO: Leon Vidic/delo

Slovenska zvezdnica športnega plezanja Janja Garnbret je zmagovalka druge letošnje tekme svetovnega pokala v težavnosti. V švicarskem Villarsu je po prvem mestu v kvalifikacijah in polfinalu s tekmicami opravila tudi v finalu in kot edina dosegla vrh smeri. Med osmerico najboljših je nastopila še ena Slovenka, Mia Krampl je bila peta.

Štiriindvajsetletna Garnbret je bila najboljša že v kvalifikacijah, ko je prišla do vrha obeh smeri, tudi v polfinalu pa je kot edina zmogla do konca stene v Villarsu.

image_alt
Neustavljiva Janja Garnbret: v Innsbrucku do dvojčka zmag

V finalu je bila pred nastopom Korošice v najboljšem položaju Avstrijka Jessica Pilz (oprimek 43+) pred Američanko Brooke Raboutou (43) in Južno Korejko Seo Chaehyun (43). Golničanka Krampl je z oprimkom 40+ zasedala četrto mesto.

Garnbret je nato presegla vse tekmovalke in se z doseženim vrhom podpisala pod 25. zmago v težavnosti v svetovnem pokalu. Skupaj je zdaj olimpijska prvakinja v kombinaciji že pri številki 40, saj ima 15 zmag še na balvanih. Skupno je že pri 60 uvrstitvah na oder za zmagovalke, od tega jih ima 40 v težavnosti.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije