DIRKA PO ŠPANIJI

Madrid dočakal Rogliča, tudi uradno zmagovalec Vuelte (VIDEO)

Že včeraj je Zasavec storil dovolj, da se že drugič veseli končnega uspeha na dirki po Španiji.
Fotografija: FOTO: Sergio Perez, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Sergio Perez, Reuters

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je z varnim prečkanjem ciljne črte v Madridu osvojil dirko po Španiji in postavil piko na i izjemni sezoni 2020.


Vuelto je dobil drugič zapovrstjo, potem ko je bil najboljši že lani. Zadnjo etapo in s tem tudi zadnje dejanje letošnje s covidom 19 zaznamovane sezone je dobil Nemec Pascal Ackermann.


Preberite še: Roglič fenomenalno že drugič osvojil Vuelto

Roglič (Jumbo-Visma) je poleg rdeče majice drugič zapovrstjo osvojil tudi zeleno majico najboljšega sprinterja, s čimer je postal sploh prvi kolesar, ki mu je v 85-letni zgodovini dirke uspelo ubraniti obe majici v zaporednih letih.

V tem seštevku je zbral 204 točke, zaradi štirih etapnih zmag in treh drugih mest pa je skozi celotno tritedensko preizkušnjo zbral 48 bonifikacijskih sekund, kar je odločilno pripomoglo k skupni zmagi.


Že včeraj je Zasavec storil dovolj, da se bo drugič veselil končnega uspeha na Vuelti.

V predzadnji etapi je s skrajnimi močmi ter ob pomoči svojega moštva ubranil vse napade najbližjih tekmecev na vzponu do smučišča na Covatilli ter postavil piko na i izjemni sezoni.


Do uradne potrditve rezultatov in konca tekmovalne sezone je moral 31-letni Zasavec opraviti le še z ravninsko 139,6 kilometra dolgo traso zadnje etape, ki se bo končala v središču Madrida.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije