SMUČANJE

Kranjec po napaki v finalu deseti, Odermatt ostaja nepremagan

Kot vodilni po prvi vožnji je v finalu Švicar ubranil napade tekmecev in osvojil še enajsti veleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev po vrsti.
Fotografija: Slovenski veleslalomist Žan Kranjec je osvojil deseto mesto, po prvi vožnji je bil četrti. FOTO: Stoyan Nenov Reuters
Odpri galerijo
Slovenski veleslalomist Žan Kranjec je osvojil deseto mesto, po prvi vožnji je bil četrti. FOTO: Stoyan Nenov Reuters

Švicar Marco Odermatt ostaja nepremagan na veleslalomih. Kot vodilni po prvi vožnji je v finalu ubranil napade tekmecev in osvojil še enajsti veleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev po vrsti. Pričakovano je dobil tudi veleslalomski seštevek zime. Slovenski veleslalomist Žan Kranjec je osvojil deseto mesto, po prvi vožnji je bil četrti.

Smučarji so opravili s prvim od dveh veleslalomov na tem prizorišču. Nocojšnji je bil nadomestni za odpadli uvodni moški veleslalom na začetku zime oktobra lani v Söldnu.

Na vrhu lestvice v posebnem seštevku discipline je Odermatt s popolnim izkupičkom 800 točk. Tretjo sezono po vrsti je osvojil veleslalomski seštevek, Norvežan Henrik Kristoffersen in Hrvat Filip Zubčić na drugem mestu zaostajata prevelikih 470 točk.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije