SMUČARSKI SKOKI

Kakšen dan, dvojna zmaga za slovenske skakalke

Urška Bogataj do prve zmage v svetovnem pokalu, Nika Križnar druga.
Fotografija: Urša Bogataj je po olimpijski medalji osvojila še zlato v svetovnem pokalu. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Urša Bogataj je po olimpijski medalji osvojila še zlato v svetovnem pokalu. FOTO: Matej Družnik, Delo

Slovenka Urša Bogataj (249,7 točke) je prepričljiva zmagovalka posamične tekme smučarskih skakalk za svetovni pokal v avstrijskem Hinzenbachu. Na drugem mestu je za dvojno slovensko zmago poskrbela Nika Križnar (227,7), tretje mesto pa je pripadlo domačinki Lisi Eder (212,8). Točke je osvojilo vseh pet slovenskih skakalk.

Za Bogatajevo je bila to prva zmaga v svetovnem pokalu, pred tem je sedemkrat stala na odru za zmagovalke, od tega dvakrat na drugi stopnički ter petkrat na tretji. Pred nekaj tedni je Bogatajeva na olimpijskih igrah osvojila zlato medaljo tako na posamični kot na tekmi mešanih ekip.

Drugo mesto je osvojila bronasta s posamične tekme v Pekingu Križnarjeva. Prav tako olimpijska prvakinja z mešane ekipne tekme je danes za rojakinjo in prijateljico zaostala 22 točk, a na koncu zanesljivo ugnala tretjo Ederjevo za 16. stopničke v svetovnem pokalu.

Do točk so prišle tudi preostale tri slovenske skakalke. Špela Rogelj (196,0) je bila na koncu 12., Maja Vtič (191,8) je bila tik za njo, Katra Komar (176,9) pa 25.

V nedeljo bo na tradicionalnem avstrijskem prizorišču tekem svetovnega pokala še ena posamična preizkušnja. Začela se bo ob 13.40.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije