PEKING 2022

Feuz olimpijski prvak, Clarey drugi, Kline 10.

Kline je dosegel najboljšo slovensko moško smukaško olimpijsko uvrstitev.
Fotografija: FOTO: Wolfgang Rattay Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Wolfgang Rattay Reuters

Švicar Beat Feuz je novi olimpijski prvak v smuku. Na progi Skala na gori Sjaohajtuo (Xiaohaituo) v okrožju Jančing (Yanqing) je s številko 13 pri 34 letih osvojil tretjo olimpijsko odličje, prvo zlato. Srebrno je pri 41 letih osvojil Johan Clarey iz Francije. Boštjan Kline je z 10. mestom poskrbel za najboljši slovenski dosežek. Feuz je na Kitajskem osvojil edino odličje, ki mu je še manjkalo. Clarey je zaostal zgolj za desetinko. Postal je najstarejši nosilec olimpijskega odličja na smukaških preizkušnjah. Avstrijec Matthias Mayer, smukaški olimpijski prvak iz Sočija izpred osmih let, je bil tretji (+ 0,16).

Najboljša slovenska moška smukaška olimpijska uvrstitev

Na startu so bili trije Slovenci. Najbolje se je odrezal 30-letni Kline, ki je z 10. mestom (+ 1,06) dosegel najboljšo slovensko moško smukaško olimpijsko uvrstitev. Doslej je bil najboljši Janko Štefe s 13. mestom v Oslu 1952.

Miha Hrobat (+ 2,02) je bil 24.. Nejc Naraločnik pa je odstopil. Najboljši slovenski smukač Martin Čater zaradi okužbe z novim koronavirusom ni odpotoval na Kitajsko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije