NOGOMET

Vijolični nedeljski večer za dan D

V 9. krogu 1. SNL zgodnji mestni dvoboj v Spodnji Šiški, derbi v LV. Vodilne Celjane izzivajo Radomljani, Albert Riera vnaša nekaj živčnosti.
Fotografija: Rui Pedro (levo) je najboljši Olimpijin strelec v sezoni, v prejšnji je že občutil nepredvidljivost sosedov iz Spodnje Šiške. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Rui Pedro (levo) je najboljši Olimpijin strelec v sezoni, v prejšnji je že občutil nepredvidljivost sosedov iz Spodnje Šiške. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA • Uvodno tekmo 9. kroga 1. SNL so že včeraj opravili Domžalčani in Kidričani, zadnja in pomenljiva pa bo v nedeljo zvečer v Ljudskem vrtu. Bo po njej zavrelo navijačem, bo Damir Krznar še trener, Josip Iličić še vedno odstranjen od prvega moštva, Maribor pa že v veliki meri odpisan iz boja za prvaka? To so vprašanja, na katera bodo v veliki meri vplivali tudi vse boljši Koprčani.

Ljubljana: Bravo – Olimpija (sobota, sodnik Martin Maroša, 13): Tu in tam ali pa celo večkrat od pričakovanj so jo Šiškarji v mestnem dvoboju že zagodli favoriziranim Bežigrajčanom.Olimpija v Lillu ni »skurila« preveč moči, predvsem pa ima trener Olimpije Joao Henriques na voljo širino, kakršno zeleno-beli še niso imeli. Manjka le še nekdo, ki bo redno zabijal in se ne bo pisal Rui Pedro.

Rogaška Slatina: Rogaška – Mura (Slavko Vinčić, 15): Naposled! Tudi Slatinčani bodo dobra dva meseca po prvoligaškem startu lahko doma spodbujali svoje črno-bele, ki so po vseh peripetijah in začetniških spodrsljajih na igrišču in v pisarni v Kidričevem dosegli zelo pomembno zmago. Soboški črno-beli so novo poglavje z novim trenerjem Vladimirjem Vermezovićem začeli z »ročno zavoro«, a naj bi se pobrali. Morajo se, sicer jih bodo Slatinčani preskočili na lestvici in jim še bolj zagrenili pot v lepše čase.

Celje: Celje – Kalcer Radomlje (Dejan Balažic, 17.30): Celjani so bili zadnji dve tekmi le povprečni, a v derbijih z Mariborčani in Koprčani niso izgubili. V bitki za naslov prvaka so spodrsljaji proti Radomljam in podobnimi prepovedani. A iz Celja že prihajajo prve vesti o muhavosti Alberta Riere in nevsakdanjem načinu dela. Prosti dnevi, ko si Španec vzame več časa za sebe, se ponavljajo tudi v Celju.

Maribor: Maribor – Koper (nedelja, David Šmajc, 20.15): O tem, kdo ima na bolj pripravljene igralce, ni nobenega dvoma. Koprski trener Zoran Zeljković ima močnejše adute in tudi odlično vzdušje v slačilnici. Toda njegov kolega Damir Krznar je tisti, ki bo postavljal razmerja sil v Ljudskem vrtu, bodisi z motivacijo bodisi s primerno taktiko. Vijolični bodo potrebovali oboje in še razpoloženega posameznika ter tudi srečo. Ali bo krivuljo uspehov navzgor obrnil rekonvalescent z dodano vrednostjo El Arabi Hilal Soudani, se še ne ve. A je 35-letni Alžirec nared za pomoč in za to, da se čim prej pozabi na Josipa Iličića. Jojo je bliže koncu kariere, kot sijaju v vijolični majici. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije