Venta odslej pod nemško zastavo

Ormožan Kevin Venta sprejel najtežjo odločitev.
Fotografija: Kevin Venta FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Kevin Venta FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – Prestopi iz slovenske reprezentance v tujo niso novost med vrhunskimi športniki, nazadnje je odmevala selitev judoista Mihaela Žganka pod turško zastavo. Zdaj se je za ta korak odločil Kevin Venta, najboljši slovenski strelec s pištolo, ki bo tekmoval za Nemčijo.
Kevin Venta FOTO: Blaž Samec
Kevin Venta FOTO: Blaž Samec

»Veliko sem premišljeval, kako naj nadaljujem kariero. Za mano so neprespane noči in težki trenutki, a odločil sem se, da bom v novi sezoni streljal za nemško reprezentanco,« je razkril na facebooku. Trudil se je in iskal zaposlitev v domovini, ki bi mu omogočala nadaljnje profesionalno ukvarjanje s športom, hkrati pa tudi finančno eksistenco, a v Sloveniji si je s strelstvom težko zagotoviti takšno stabilnost.

»Ker nisem več med najmlajšimi, moram razmišljati tudi o času po karieri. Ker bi rad še naprej razvijal znanje in imam velik motiv za vrhunske rezultate, sem se odločil za prestop,« je dejal Venta. »Ta odločitev je bila ena najtežjih v mojem življenju, a je nujna,« pravi državni prvak. Letos je 27-letni Ormožan, ki se dokazuje v bundesligi, najmočnejšem ligaškem tekmovanju na svetu (lani je bil s klubom tretji), pustil pečat s srebrom na sredozemskih igrah.

»Močno si želim, da boste mojo odločitev razumeli. Meni je najtežje. Z vsemi si želim ostati v dobrih odnosih,« se nadeja Venta in zahvaljuje za dosedanjo podporo svojemu društvu Kovinar Ormož, Strelski zvezi Slovenije, kolegom strelcem in vsem, ki spremljajo njegovo pot. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije