NOGOMET

Norveški čudežni deček je zacelil rane iz Ljubljane

Po razočaranju v nogometni ligi narodov je Erling Haaland blestel v derbiju.
Fotografija: Erling Haaland je že pri 14 golih v prvenstvu, kot prvi v zgodovini je dosegel tri zaporedne hat-tricke na domači zelenici. FOTO: Phil Noble/Reuters
Odpri galerijo
Erling Haaland je že pri 14 golih v prvenstvu, kot prvi v zgodovini je dosegel tri zaporedne hat-tricke na domači zelenici. FOTO: Phil Noble/Reuters

Norveški čudežni deček Erling Haaland le redko zapusti soj žarometov, a to se mu je v zaključku letošnje lige narodov v nogometu zgodilo kar dvakrat. Norveška je po porazih v Ljubljani in Oslu ostala brez napredovanja v najvišjo raven tekmovanja, 22-letnik pa si je moral kljub golu v mreži Jana Oblaka razdeliti strelsko krono s Srbom Aleksandrom Mitrovićem, ki je z rojaki v torek rajal v norveški prestolnici.

Toda ob vrnitvi v Manchester je Skandinavec neprimerljivo bolj užival, njegov City je v mestnem derbiju včeraj na svoji zelenici s 6:3 potolkel velikega rivala Manchester United, Haaland pa je golom v 34., 37. in 64. minuti dodal še asistenci ob trojčku Phila Fodna. Za rdeče vrage je ob dvakratnem strelcu Anthonyju Martialu zabil tudi Antony dos Santos.

»Ja, res ni bilo slabo! Vedno si želimo napadati, to mi je res všeč in sploh ne vem, kaj naj še povem,« je po tekmi dejal Haaland. Arsenal je točko naskoka pred Cityjem na vrhu lestvice ubranil na derbiju s Tottenhamom. Po prepričljivi zmagi s 3:1 pred svojimi navijači trener Mikel Arteta (8-0-1) ostaja v lovu na trenutni izkupiček prijatelja Alberta Riere na klopi Olimpije (10-0-1), kjer Majorčanu seveda pomaga bratranec nekoč odličnega baskovskega vezista, Pablo Arteta.

Kokejev rekord, Oblakova ničla

Poraženi finalist prejšnje sezone lige prvakov iz Liverpoola bo jutri v vročem otoškem obračunu lige prvakov gostil Glasgow Rangers, na generalki pred domačimi navijači pa so rdeči zgolj remizirali z Brightonom (3:3). Galebi so brez trenerja Grahama Potterja (na klopi Chelseaja je debitiral z dramatično zmago z 2:1 pri Crystal Palacu) vodili že z 2:0 in nato iztržili točko po zaslugi trojčka belgijskega napadalca Leandra Trossarda.

Samirja Handanovića z Interjem čakata ključna obračuna z Barcelono, ki bo ravno tako že jutri (21.00) obiskala Milano. Interisti so spet razočarali svoje navijače v prvenstvu, kjer jih je z 2:1 ugnala Roma s klubsko legendo Josejem Mourinhom. Le še štirje klubi serie A so v tej sezoni prejeli več golov kot Inter (13), ki ga zdaj čaka obračun z vročim Robertom Lewandowskim.

Poljak je z novo izjemno potezo odločil dvoboj na Majorki, kjer je zabil edini gol na tekmi za Barcelono, ta pa se je pred večerno tekmo madridskega Reala vnovič zavihtela na vrh lestvice. Zmago Atletica v Sevilli z 2:0 sta zaznamovali rekordna 554. uradna tekma kapetana Kokeja, s katero je Madridčan podrl 46 let star klubski rekord, in nedotaknjena Oblakova mreža na Škofjeločanovi 361. tekmi za rdeče-bele. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije