ROKOMET

Namesto torte nona skuhala njoke

Domen Makuc je bil med nagrajenci ob obletnici EHF. Vesel, da se bo Barcelona spet pomerila s Celjem PL.
Fotografija: Domen Makuc je bil deležen veliko pozornosti na gala prireditvi na Dunaju. FOTO: Uroš Hoćevar/Kolektiff
Odpri galerijo
Domen Makuc je bil deležen veliko pozornosti na gala prireditvi na Dunaju. FOTO: Uroš Hoćevar/Kolektiff

Domen Makuc, pri 22 letih že prvi slovenski rokometni zvezdnik, je bil vajen, da ga je ob vrnitvi v domači Rodik pri Kozini pričakala velika torta. Barcelona je namreč na zadnjih tekmah sezon 2020/21 in 2021/22 osvojila EHF ligo prvakov. Tokrat ji na F4 v Kölnu ni uspelo, v polfinalu je bil boljši kasnejši šampion Magdeburg. Toda nona, kot na Primorskem rečejo babici, mu je polepšala dan, ko so ga na mizi čakali njoki.

Okusnih domačih njokov se je razveselilo tudi dekle Tija Ocvirk, ki je Domna spremljalo na gala dogodku na Dunaju ob 30. obletnici Evropske rokometne zveze. Med nagrajenci je bil Makuc, ki so mu nadeli naziv »rookie« (novinec) leta. Malce čudno, saj je srednji zunanji igralec v ligi prvakov igral že v dresu Celja Pivovarne Laško in je končal že tretjo sezono pri 11-kratnemu evropskemu prvaku Barceloni. Bolj primerno ime nagrade bi bilo mladi igralec leta, glede na to da bo v soboto dopolnil 23 let.

Da je prišel po nagrado v avstrijsko metropolo, sta s Tijo, bivšo atletinjo AD Kladivar, morala skrajšati dopust. »Sprva nagrada za mladega igralca sploh ni bila predvidena. Obvestili so me nekaj dni pred finalnim turnirjem, ko sva že imela rezerviran dopust na Menorki. Vseeno sem vesel, da sem se udeležil tega dogodka. Takšna prireditev je bila dobra reklama za rokomet, za katerega je to še ena stopnička naprej,« se je na odru dobro počutil Makuc, ki je tako kot Blaž Janc letos podaljšal pogodbo z Barcelono.

Precej aktivnih igralcev se je zahvalilo prek videopovezave, več je bilo legend, ki so jih sprejeli v hišo slavnih. »Žal ni bilo Ivana Balića, ki je bil moj največji vzornik, sem pa srečal veliko igralcev, ki sem jih gledal po televiziji, nekateri pa so igrali, še preden sem se rodil. Lepo je bilo v njihovi družbi in spregovoriti nekaj besed,« je veliko čestitk prejel Makuc, ki mu je nagrado izročil Sergej Rutenka.

Na Dunaju so opravili tudi žreb za novo sezono lige prvakov, Barcelona se je že tretjič zapored znašla skupaj s Celjem, v skupini B so še Gudme, Veszprem, Magdeburg, Wisla Plock, Montpellier in Porto. »Zanimiva skupina, vesel sem, da se bom spet vrnil v Celje in igral v Zlatorogu pred družino in prijatelji. Vesel sem tudi, da je v skupini Magdeburg, ker želimo končati njegov niz zmag in se mu oddolžiti za poraz v polfinalu F4. Zanimivo bo, tudi Celju privoščim, da mu uspe preboj v osmino finala,« je ocenil Makuc, čigar Barcelona je nazadnje komaj odnesla celo kožo iz Zlatoroga.

Za rojstni dan bo zavihal rokave

Letos bo priprave začela 7. avgusta, toda Makuc ne bo imel tako dolgega premora od športa. »Vsak dan pride prav, da sem lahko doma. Toda smo profesionalci, že s 1. julijem bom začel dopoldansko vadbo, popoldne pa bo čas za kakšen tenis ali košarko, mogoče izlet za vikend,« bo imel aktivne počitnice mladi zvezdnik, ki ima prek 20.000 sledilcev na instagramu, največ med slovenskimi rokometaši.

Za Barcelono je v LP zbral 34 golov, največ doslej, na F4 jih je dosegel sedem, štiri za zmago proti PSG v tekmi za 3. mesto. A ta ni zadovoljil apetita katalonskega giganta: »Barcelona ima vedno cilj biti na vrhu. Žal nam tokrat ni uspelo, po grenkem okusu imamo še več motivacije za naprej.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije