NOGOMET

Na preizkušnji značaj zmajev

Jutri se bosta udarili vodilni nogometni ekipi Olimpija in Aluminij. Zmaji premorejo najučinkovitejši napad, šumarji najboljšo obrambo.
Fotografija: Bo napadalec Olimpije in prvi strelec lige Ante Vukušić zatresel tudi mrežo Aluminija? FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Bo napadalec Olimpije in prvi strelec lige Ante Vukušić zatresel tudi mrežo Aluminija? FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Aluminij ne popušča, Kidričani še naprej na vsaki tekmi stoodstotno izpolnjujejo svoj igralni načrt. Po 14 krogih državnega prvenstva se lahko četa hrvaškega stratega z avstrijskim potnim listom Slobodana Gruborja pohvali z zgolj osmimi prejetimi goli, kar je najmanj v elitni ligi, in drugim mestom na lestvici, le dve točki za vodilno Olimpijo. Prav z zeleno-belimi se bodo rdeči iz šume udarili v 15. krogu, tekma bo jutri ob 14.45 v Stožicah.

Aluminij bo ob severni ljubljanski obvoznici pričakalo najučinkovitejše moštvo, saj je Olimpija zabila največ golov – 36. To bo torej obračun igrivega napada zmajev s prvim golgeterjem prvenstva Antejem Vukušićem (11 zadetkov), Lukom Menalom, Stefanom Savićem in granitne obrambe šumarjev, ki jo tvorijo vratar Matija Kovačič ter branilci Nemanja Jakšić, Ilja Martinović, Stanley Amuzie. To bi lahko bila partija za sladokusce, čeprav se je njihov prvi medsebojni dvoboj v tem DP končal z minimalno zmago Aluminija, za katerega je zadel Nikola Leko.

»Aluminij je nevaren nasprotnik, ima svojo specifično igro, dobro se brani in ima dobro tranzicijo. Tehnično so dobro podkovani, nevarni so za vse ekipe. To bo težka tekma, ampak mi bomo poskušali zmagati. V tem dvoboju bomo videli svoj značaj. Če hočeš biti prvak, moraš zmagati proti Aluminiju,« je jedrnat trener Olimpije Safet Hadžić, ki je imel avgusta v Kidričevem na voljo tudi Gorana Brkića in Asmirja Suljića, ki sta medtem zapustila zmajevo gnezdo, Grubor pa ima isto zasedbo. Ocena mnogih poznavalcev je, da trenutno igra Olimpija bolje kot takrat, Aluminij pa navdušuje s stanovitnostjo. Doslej so Ljubljančani in Kidričani izgubili po dvakrat, prvi so klonili še pred Mariborom doma, drugi pa v gosteh pri Mariboru in Triglavu.

»To bo derbi, česar pred začetkom prvenstva ni pričakoval nihče, vendar je Aluminij dobra ekipa, organizirani so, igrajo kompaktno in se dobro branijo. Pričakujem težko tekmo. V prvem medsebojnem dvoboju smo bili enakovredni, a so tekmeci na koncu zadeli in zmagali. Tu pričakujem povsem drugačno tekmo, proučili smo jih, iz napak pa se učimo,« je zatrdil štoper Olimpije in nekdanji reprezentant Miral Samardžić.

Hadžićevi varovanci imajo kopico razlogov za odločno igro na zmago, eden je revanša za poraz na Dravskem polju. Vsekakor pa hočejo zadržati vsaj pet točk prednosti pred največjim tekmecem iz Ljudskega vrta, ki bo jutri gostil Celje. Preostali pari 15. kroga: Triglav-Tabor, Rudar-Mura, Domžale-Bravo.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije