NOGOMET

Muraši ne mečejo puške v koruzo

V kvalifikacijah za evropsko ligo Mura s favoriziranim Maccabijem. Ob normalnem razpletu logično napredovanje Olimpije in Domžal.
Fotografija: Trener Mure Ante Šimundža že pripravlja zanke, v katere bi se ujel sloviti izraelski klub Maccabi iz Haife. Foto: nsmura.si
Odpri galerijo
Trener Mure Ante Šimundža že pripravlja zanke, v katere bi se ujel sloviti izraelski klub Maccabi iz Haife. Foto: nsmura.si

LJUBLJANA – Od trojčka slovenskih predstavnikov v kvalifikacijah za evropsko ligo v nogometu lahko z velikim optimizmom dvoboje 11. in 18. julija pričakujeta Olimpija in Domžale, ki bosta igrala proti latvijskemu Rigasu oziroma malteškemu Balzanu, precej težje delo pa čaka Muro, ki se bo udarila s favoriziranim izraelskim moštvom Maccabi iz Haife.

Zmaji se bodo z Latvijci najprej pomerili v Stožicah. »Žreb je po eni strani ugoden, po drugi ne. Vsaka ekipa te lahko kaznuje, če ne pristopiš maksimalno. Njihova ekipa se v prvenstvu bori za prvo mesto, tako da bosta tekmi težki. Upam, da bomo dali vse od sebe in napredovali. Za zdaj še nimamo veliko informacij o njih, saj nismo vedeli, katero ekipo bomo izvlekli na žrebu. Poskušali se bomo pozanimati o njih in se maksimalno pripraviti, da ne bo presenečenja. Biti moramo objektivni, da smo mi favoriti,« je dejal trener Olimpije Safet Hadžić, ki bo podatke o tekmecu zagotovo dobil tudi pri prijatelju Slaviši Stojanoviću, sedanjem selektorju Latvije in bivšem trenerju Rige, ta čas vodilnega prvoligaša, ki ima najbližjega zasledovalca prav v RFC-Rigasu.
Še bolj izrazito kot Olimpija so Domžalčani favoriti v dvoboju z Balzanom, za katerega igra tudi peterica z območja bivše Jugoslavije. »Vsako moštvo, ki nastopa na evropskem nivoju, ima kakovost, tako velja tudi za ekipo Balzana. Tekmeca za zdaj še ne poznamo, a se bomo nanj seveda maksimalno pripravili. V prvi vrsti je pomembno, da naše vsebinske zahteve v teh tednih priprav spravimo na najvišjo možno raven in da prvo tekmo pričakamo v najboljši možni formi,« meni trener rumenih Simon Rožman, ki bo s svojimi varovanci Balzan najprej pričakal doma.

Veliki hit državnega prvenstva – Mura iz Murske Sobote je kot nenosilec dobila uglednejšega in težjega nasprotnika, to pa še ne pomeni, da se bodo črno-beli vnaprej vdali Maccabiju iz Haife. »Od petih možnih tekmecev so bili štirje izjemno težavni. Mogoče je bil albanski Kukësi najlažji nasprotnik. Zavedamo se težavnosti evropskega tekmovanja, verjamemo pa, da bomo uspešno predstavljali Slovenijo. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da se prikažemo v dobri luči in da prikažemo Mursko Soboto na evropskem nogometnem zemljevidu. Verjamem, da bomo lahko s pozitivnim rezultatom privabili veliko gledalcev na Fazanerijo,« je povedal strateg murašev Ante Šimundža, ki upa tudi na spodbudno ozračje na povratni domači tekmi na ravnici. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije