PEKING 2022

Ilka Štuhec prekinila trening, le vstala je in počasi odsmučala

Na prvem treningu najboljša Nuferjeva, Štuhčeva rezervirano.
Fotografija: FOTO: Wolfgang Rattay, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Wolfgang Rattay, Reuters

Švicarka Priska Nufer je bila najhitrejša na prvem treningu smuka na olimpijskih igrah v Pekingu, natančneje v Jančingu. Od Slovenk je bila najhitrejša Maruša Ferk Saioni (+2,48) na 23. mestu, medtem ko se je Ilka Štuhec tako kot še nekatere druge rezervirano lotila proge Rock, ob težavah s smučmi je v cilj pripeljala z 11,57 sekunde zaostanka.

image_alt
Slabe novice iz olimpijske vasi: Štuhčeva ne bo nastopila

Štuhčeva je na celotni progi zaostajala. Po zadnjem, četrtem vmesnem času, na katerem je bila za vodilno že skoraj štiri sekunde, je le še vstala in počasi odsmučala do cilja ter si nabrala še dodatnih osem sekund zaostanka. V cilju je po informacijah RTV Slovenija namignila na težave z desno smučko. Mariborčanka se je na olimpijskih igrah zaradi bolečin v hrbtu odpovedala nastopu v superveleslalomu in moči hranila za torkov smuk (4.00).

Kako je šlo favoritinjam za zmago?

Povratnica po poškodbi Italijanka Sofia Goggia je zasedla 12. mesto (+1,55). Najboljša smukačica te zime ter aktualna olimpijska prvakinja v tej disciplini je v Cortini d'Ampezzo pred tremi tedni grdo padla in si poškodovala koleno. Danes najhitrejša Nuferjeva 2.704 metrov dolge proge ni presmučala pravilno, zabeležila pa je čas 1:33,47. Olimpijska zmagovalka v superveleslalomu Švicarka Lara Gut-Behrami je bila šesta z zaostankom 94 stotink sekunde, Američanka Mikaela Shiffrin je po ponesrečenih olimpijskih igrah z dvema odstopoma tokrat dosegla deveti čas (+1,33), dobitnica zlate medalje v deskanju v paralelnem veleslalomu Čehinja Ester Ledecka pa je bila enajsta (+1,47).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije