KOŠARKA

Garbajosa: Luki bo uspelo!

Predsednik španske košarkarske zveze vesel zmage nad Slovenijo.
Fotografija: Jorge Garbajosa se je srčno veselil uspeha v Stožicah. Foto: Drago Perko
Odpri galerijo
Jorge Garbajosa se je srčno veselil uspeha v Stožicah. Foto: Drago Perko

LJUBLJANA – Španija je ena od petih evropskih držav (še Litva, Francija, Grčija in Nemčija), ki so prvi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo v košarki končale brez poraza. Na šestih tekmah so zbrali prav toliko zmag. »Tega ni pričakoval nihče. Kot vse druge države smo se tudi mi znašli v velikih težavah zaradi sistema kvalifikacij, a smo bili kljub temu zelo uspešni,« je po tekmi v Stožicah ponosno dejal Jorge Garbajosa, nekdanji španski as, ki od 9. julija 2016 predseduje tamkajšnji košarkarski zvezi.


»Seveda sem se razveselil zmage nad Slovenijo. Še drugič smo premagali evropskega prvaka. Za nameček nam je v drugo uspelo v Ljubljani, kjer je bila publika zelo glasna, močno so podpirali domačo ekipo. To nas ni zmedlo. Uspelo nam je,« je odleglo Garbajosi. Objel je tudi selektorja, Italijana Sergia Scariola. »Ponosen sem, kako smo odigrali, predvsem pa to, da so igralci pokazali željo, borbenost in pripadnost. To so pomembne zmage za špansko košarko,« je dodal Garbajosa, ki si ni preveč jemal k srcu dejstva, da Slovenija ni nastopila v najboljši postavi. Pa saj tudi Španci niso, a so bili precej boljši, željni uspeha, v boljši formi. Špancem se boljši časi pišejo že v septembrskih kvalifikacijah, ko sta svoj prihod napovedala Pau Gasol in Sergio Rodriguez.
 

Želel si je Dončića


Garbajoso smo spomnili, da je svojčas razmišljal, da bi imel v svoji reprezentanci tudi Luko Dončića. »Malce so me narobe razumeli. Novinarji so me vprašali, kaj menim o Luki Dončiću in ali bi rad, da zaigra za Španijo. Normalno je, da sem rekel, da bi mi bilo to všeč. Če bi vas kdo to vprašal, bi temu seveda pritrdili. Drugo pa je realnost. Z Luko imava zelo dober odnos, nikoli ga nismo silili, da bi igral za Španijo, saj je sam jasno povedal, da se je odločil za Slovenijo,« je pojasnil Garbajosa, ki Dončiću napoveduje svetlo prihodnost v ligi NBA.

»V tej ligi je tako, da moraš biti v pravem času na pravem mestu. Dobri košarkarji znajo vedno pokazati svoje dobre lastnosti, tudi Luki bo uspelo!« je zatrdil Garbajosa, ki je v karieri igral tudi v ligi NBA (med letoma 2006 in 2008 za Toronto), prej in potem pa za Tau Ceramico, Benetton, Unicajo, Himki in Real Madrid.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije