MOTOKROS

Gajser ostaja nepremagan

Na dirki državnega prvenstva v Škednju pri Slovenskih Konjicah je slavil v odprtem razredu MX open, tako da ostaja nepremagan v letošnjih nastopih doma.
Fotografija: FOTO: arhiv
Odpri galerijo
FOTO: arhiv

SLOVENSKE KONJICE – Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser je med dvema dirkama svetovnega prvenstva konec tedna nastopil tudi na domači preizkušnji. Na dirki državnega prvenstva v Škednju pri Slovenskih Konjicah je slavil v odprtem razredu MX open, tako da ostaja nepremagan v letošnjih nastopih doma.

V preostalih kategorijah so na tretji letošnji dirki državnega prvenstva slavili Maks Mausser (MX 125), Jan Pancar (MX2), Madžar Noel Zanozc (MX 85), Jaka Peklaj (MX 65), Sašo Kragelj (MX veterani 40) in Bogomir Gajser (MX veterani 50).

Po deževnem začetku konca tedna je bila proga dopoldne še precej namočena, drugi del dirke pa je potekal v idealnih razmerah. V Škednju je skupno tekmovalo več kot 130 motokrosistov iz Slovenije in sosednjih držav.

V najmočnejši kategoriji MX open je po pričakovanjih zmagal Tim Gajser. Kljub padcu tik pred koncem druge vožnje je z veliko prednostjo ciljno črto prečkal kot zmagovalec. Drugi je bil hrvaški tekmovalec Matija Kelava, skupno tretje mesto pa je z nekaj smole v drugi vožnji osvojil Klemen Gerčar. Gajser je po polovici državnega prvenstva v skupnem seštevku še povečal svojo prednost, ki zdaj znaša sedemnajst točk pred drugouvrščenim Gerčarjem.

Maks Mausser letos v kategoriji MX 125 žanje rezultate treningov pod vodstvom Bogomirja Gajserja. Osvojil je še tretjo zmago letos in tako po polovici državnega prvenstva vodi s polnim izkupičkom točk. Med najboljšo trojico sta končala še Matevž Robek in Gašper Polajžer.

Zelo zanimivo je bilo v dirki kategorije MX 2, kjer se je po poškodbi vrnil aktualni državni prvak Jak Pancar in se je za zmago boril z letos vodilnim Luko Milcem. Oba sta dobila po eno vožnjo in zbrala enako število točk, skupno zmago na dirki pa je z zmago v drugi vožnji dosegel Pancar.

Naslednja dirka za državno prvenstvo bo 24. junija v Mačkovcih.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije