ANŽE KOPITAR

Do konca bi rad ostal v Los Angelesu

Vodilni slovenski hokejist Anže Kopitar na poletnih počitnicah doma. Prav včeraj ga je razveselila nagrada za ferplej v NHL.
Fotografija: Anže Kopitar uživa v delu z otroki na ledu. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Anže Kopitar uživa v delu z otroki na ledu. FOTO: Blaž Samec

Leto je naokrog in v blejski ledni dvorani je spet zaznati živžav, veliko otroškega smeha, dobre energije in prijateljstva. Vse skupaj lahko predstavlja tudi pripravo za morebitni vstop nekoč v tisti »pravi« svet hokeja na ledu, čigar najboljši slovenski promotor je že več kot poldrugo leto Anže Kopitar. Naš vodilni hokejist je namreč v domovini s prijateljem in nekdanjim kapetanom risov Tomažem Razingarjem spet pripravil akademijo, ob tradicionalnem srečanju z novinarji pa se je ozrl k sezoni v NHL, posebni nagradi za ferplej in zadnjemu svetovnemu prvenstvu v Rigi.

Anže Kopitar uživa v delu z otroci na ledu. FOTO: Blaž Samec
Anže Kopitar uživa v delu z otroci na ledu. FOTO: Blaž Samec

Prav včerajšnje jutro zanj ni bilo običajno. Zbudil se je okrog 5. ure in kmalu spoznal, da je na mobilnem telefonu že prejel lepo število čestitk. Vsebina teh ga je presenetila, saj mu nihče ni napovedal posebne posamične nagrade za sezono v NHL za športen odnos do igre ter vseh navzočih na ledu in ob njem. »Seveda sem zadovoljen, da je tako. In le upam, da to ni moja zadnja nagrada onstran Atlantika, sploh pa si želim, da bi vsaj še enkrat dobil tisto najpomembnejšo,« ni skrival 35-letnik, ki je v sanjski svet najmočnejšega hokejskega klubskega tekmovanja na svetu vstopil jeseni 2016.

Takrat je oblekel črno-beli dres moštva Los Angeles Kings in mu ostal zvest vse do danes. Kakršnakoli selitev ga ne mika. »Nikamor si ne želim iz Los Angelesa, upam, da bo to moj edini klub v karieri na ledenih ploskvah NHL,« je bil jasen, ko so se med najzvestejšimi spremljevalci Kraljev že začela ugibanja o tem, kaj se bo zgodilo s tem odličnim hokejistom čez eno leto. Pred njim je namreč po veljavni pogodbi zadnja sezona.

Znova ima visoke cilje

In kakšni so namigi pri klubu? Bodo obdržali kapetana ali pa mu je morda že kdo napovedal, da bi lahko prvič, odkar igra v NHL, dobil novega delodajalca. »Še ničesar resnega nismo govorili o tem. Morda smo tako mimogrede spregovorili nekaj besed, toda za zdaj mi glede pogodbe misli uhajajo le k naslednji sezoni in spet visokim tekmovalnim ciljem,« je poudaril Kopitar.

O tem, da ga je hokejska Slovenija pogrešala v dresu z risom na zadnjem svetovnem prvenstvu, ni bilo dvoma, a izčrpanost po dolgi klubski sezoni je ob manjših poškodbah (podobno kot pred prvenstvom 2017) opravila svoje. Počitek mu je dobro del, privoščil si bo tudi enotedenski dopust z družino na hrvaški obali, zdaj pa se želi najprej skupaj z Razingarjem podpisati pod še eno akademijo, na kateri tokrat sodeluje rekordno število udeležencev – več kot 160. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije