NOGOMET

Črno-bela armada navijačev v šumi vodilnega moštva

V Kidričevem se bodo danes pomerili nogometaši Aluminija in Mure. Olimpija gostuje pri Taboru, jutri bodo Mariborčani gostje v Domžalah.
Fotografija: Prvi strelec lige, napadalec Tabora Predrag Sikimić (6 golov; desno), s soigralci pričakuje vroč dvoboj s favorizirano Olimpijo. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Prvi strelec lige, napadalec Tabora Predrag Sikimić (6 golov; desno), s soigralci pričakuje vroč dvoboj s favorizirano Olimpijo. FOTO: Mavric Pivk

LJUBLJANA – Osmi krog državnega prvenstva nogometnih prvoligašev je na sporedu tik pred reprezentančnim odmorom, ki bo omogočil, da v klubih osvežijo svoje igralce, se še bolj osredotočijo na zdravljenje poškodb in uigranost ekipe s taktično nadgradnjo.

Še bolj kot to je pomembno, da bo v slačilnicah več miru, saj se zaključuje avgustovski prestopni rok. Fantje, ki so bili posebno zaželena tarča predvsem menedžerjev velikih ust, se bodo lahko povsem posvetili delu na treningih in novemu dokazovanju na tekmah pred potencialnimi delodajalci.


Vodilni Aluminij, ki ga danes na domačem igrišču čaka vroč derbi s četrtouvrščeno Muro, je med tednom predstavil dva novinca v napadalni vrsti, potem ko je v Nemčijo odšel prvi strelec Luka Štor. Enaindvajsetletni Tilen Pečnik se ni uveljavil v Domžalah, njegov hrvaški vrstnik Mihael Klepač pa se ni prebil v udarno zasedbo hrvaškega prvoligaša Osijeka, zadnjo pollsezono je igral za prvoligaša v BiH – Željezničar iz Sarajeva.

Trener Slobodan Grubor ima zdaj širšo izbiro, ko gre za napadalno igro, kljub temu pa ga v obračunu s Prekmurci čaka svojevrsten izziv. Spremljali bomo dvoboj dveh edinih še neporaženih ekip, Kidričani so v sedmih krogih prejeli najmanj golov, zgolj tri.

Črno-beli iz Murske Sobote, ki imajo tekmo manj, so v prejšnjem krogu iztržili remi v Stožicah z igralcem manj, prav lahko pa bi tudi premagali Olimpijo. Vrhunski taktik Ante Šimundža je svoje moštvo odlično pripravil za dvoboje z Aluminijem že v prejšnji sezoni, ko je Mura dobila vse štiri tekme. Tudi tokrat bodo imeli muraši izjemno podporo v šumi, kot da bi igrali doma.


Olimpija gre popoldne v Sežano s ciljem, da osvoji tri točke proti novincu in spet zasede vrh lestvice. »Tabor je dobra ekipa. Vemo, da moramo iti na zmago. Normalno, da bo težko, vendar mora iti Olimpija v vsakem primeru na zmago. Vse je odvisno od hitrosti igre in od tega, kako igralci pristopijo na tem igrišču. Če igraš po navodilih in pametno, ni problema. Tudi Aluminij je že igral tam in zmagal brez težav. Če imaš pravi pristop in če trenerjeve zahteve uresničiš na igrišču, lahko dosežeš dober rezultat v Sežani,« je trener Safet Hadžić izpostavil tudi manjše igrišče na Krasu.

Zmaji so v zadnjih dveh tekmah osvojili zgolj točko (še poraz z Aluminijem), zato jim ni vseeno, kako jo bo jutri v Domžalah odnesel evropski ranjenec Maribor. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije