NOGOMET

Bo Rudi Požeg Vancaš pobegnil zasledovalcem?

Danes tri, jutri dve tekmi 26. kroga v 1. slovenski nogometni ligi. V Velenju sosedski derbi dvojnega pomena, Maribor v Krškem.
Fotografija: Branilci Rudarja bodo tudi danes pozorno pazili na Rudija Požega Vancaša, vodilnega igralca Celja in prvega strelca lige z 12 goli. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Branilci Rudarja bodo tudi danes pozorno pazili na Rudija Požega Vancaša, vodilnega igralca Celja in prvega strelca lige z 12 goli. FOTO: Leon Vidic

LJUBLJANA – Tekme slovenskih nogometnih prvoligašev si sledijo v zgoščenem ritmu, tako da sploh ni časa za poglobljeno obžalovanje neuspehov oziroma proslavljanje zmag.
Branilci Rudarja bodo tudi danes pozorno pazili na Rudija Požega Vancaša, vodilnega igralca Celja in prvega strelca lige z 12 goli. FOTO: Leon Vidic
Branilci Rudarja bodo tudi danes pozorno pazili na Rudija Požega Vancaša, vodilnega igralca Celja in prvega strelca lige z 12 goli. FOTO: Leon Vidic

Vsi delajo na čim hitrejši regeneraciji in ekspresni pripravi na naslednjega tekmeca med soboto in sredo oziroma nedeljo in četrtkom. Danes so na sporedu trije dvoboji 26. kroga, jutri pa še dva.
 

Vijolični osvajajo Posavje


Vodilni Maribor bo gostoval na stadionu Matije Gubca v Krškem, kjer se z vsakim novim dnem močneje soočajo s selitvijo v drugo ligo in negotovo prihodnostjo, čeprav so v Kidričevem s požrtvovalnim pristopom osvojili točko v obračunu z Aluminijem. Vijolični ne blestijo z igro, imajo pa vso kakovost, da dobivajo tekme s tako imenovanimi majhnimi klubi. Zaradi tega imajo tudi izdatno prednost (10 točk) pred Olimpijo.

Posavci bodo šli v današnjo tekmo zelo oslabljeni, prepoved nastopa imajo prvi vratar Marko Zalokar ter David Kovačič in Luka Volarič. Novi trener, Hrvat Andrej Panadić, bi moral uporabiti že čarovniško palico, da bi padel velikan iz mesta ob Dravi. No, izkušeni napadalec zelenih Dalibor Volaš bi jo v jeseni kariere z velikim veseljem zagodel svojemu bivšemu klubu.

Mariborčane bo predvidoma s klopi vodil pomočnik Saša Gajser z obvezno asistenco športnega direktorja Zlatka Zahovića, saj je bil trener Darko Milanič v soboto izključen v Kranju, kjer je z grenkim priokusom pospremil zmago svojih varovancev.
 

Šaleško-savinjski derbi šteje dvojno


Nadvse pomemben bo še en dvoboj, to je šaleško-savinjski derbi med velenjskim Rudarjem in Celjem. Knapi so opogumljeni po osvojeni točki proti Olimpiji v Ljubljani, Celjani si ližejo rane po domačem porazu z Domžalami. Rudarju gre za obstanek, sosedi se spogledujejo z nastopom v evropskem tekmovanju, zato remi ne zanima nobenega, maksimalni izplen ni zgolj predmet prestiža. Kdo bi lahko blestel?


Prvi strelec Rudarja Milan Tučić je vroč po doseženem trojčku v Stožicah, celjska desetka Rudi Požeg Vancaš je še vedno vodilni strelec lige z 12 zadetki. V zadnjih treh tekmah ni zabil gola, je pa prispeval tri asistence. Na lestvici strelcev mu za ovratnik dihajo Luka Zahović, Luka Majcen, Rok Sirk in Rok Kronaveter, ki imajo na svojih računih le gol manj. Pri Celjanih je začel mreže tresti še Dario Vizinger, hrvaški napadalec, ki se je v Celje preselil prav iz Velenja. Motivov za dokazovanje torej ne bo manjkalo v nobeni slačilnici.

Današnji pari 26. kroga: Rudar - Celje (glavni sodnik Slavko Vinčić; ob 16. uri), Krško - Maribor (Nejc Kajtazović; ob 16.45), Domžale - Triglav (Aleksandar Matković; ob 18. uri). Jutrišnja para: Aluminij - Gorica (Rade Obrenović; ob 15.45), Mura - Olimpija (Damir Skomina; ob 18. uri). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije