MOTO GP

Avstralec doživel pravo poplavo čustev

Dvojna zmaga Ducatija v razredu motoGP v Jerezu. Povratnik Marc Marquez končal na devetem mestu.
Fotografija: Jack Miller je v Jerezu ukanil vse bolj znane tekmece v kraljevskem motociklističnem razredu. FOTO: Jon Nazca/Reuters
Odpri galerijo
Jack Miller je v Jerezu ukanil vse bolj znane tekmece v kraljevskem motociklističnem razredu. FOTO: Jon Nazca/Reuters

Avstralec Jack Miller (Ducati) je zmagal na dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu v španskem Jerezu. V elitnem razredu motoGP je bil drugi njegov moštveni sotekmovalec Italijan Francesco Bagnaia, tretji njegov rojak Franco Morbidelli (Yamaha SRT). Doslej vodilni v SP Francoz, Fabio Quartararo (Yamaha), ki je začel z najboljšega startnega položaja, je po dobrem začetku in vodstvu še sredi dirke v nadaljevanju močno popustil in končal šele na 13. mestu.

Dirka je imela dva dela, po prvi polovici se je zdelo, da bo Francoz neulovljiv in da bo po Dohi in Katarju slavil tretjič v nizu. V drugem delu pa v ekipi Ducatija niso delali napak, tako da je Miller slavil drugič v karieri. Quartararo pa je izgubljal iz kroga v krog in razočaran končal daleč zadaj.

»V meni je prava poplava čustev. Nisem verjel, da se bom lahko še vrnil, ko me je Fabio prehitel, a potem sem se mu približal in izrabil svojo priložnost. Po tistem sem šel le še na polno. To je bilo najdaljših sedem krogov v moji karieri. Le žal mi je, da tu ni mojih staršev, a vem, da bodo doma v Avstraliji znali proslaviti,« je po zmagi dejal presrečni Miller.
 

Rossi spet razočaranje


Tudi Bagnaia ni imel razlogov za slabo voljo. Zmaga mu je sicer ušla, toda ker je Quartararo tako zdrsnil navzdol, je prišlo tudi do menjave v skupnem seštevku. »Presrečen sem. Dobro taktiko smo imeli, videl sem, da bom imel verjetno nekaj težav z gumami, kar se je tudi zgodilo. A na koncu se je super končalo, dosegli smo dvojno zmago, jaz pa sem na tem zahtevnem dirkališču za Ducati prišel do prvega mesta skupno,« je bil zadovoljen tudi drugi Ducatijev dirkač.

V seštevku sezone je Bagnaia skočil na vrh, saj ima 66 točk, dve več od Quartararoja. Ducati pa je sicer v Jerezu slavil prvič po letu 2006. Deveti je bil povratnik po poškodbi, šestkratni svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda), ki je na treningu doživel nov padec. Spet je bil razočaran veteran Valentino Rossi, nekdanji prvi dirkač Yamahe in zdaj član podružničnega moštva SRT je s 17. mestom še tretjič v sezoni ostal brez točk. Naslednja dirka bo preizkušnja za VN Francije v Le Mansu čez slabih 14 dni. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije