PREVERJAMO

Koliko stane šest nočitev s štirimi zvezdicami v Rovinju (3. del)

Objavljeno 31. maj 2019 16.01 | Posodobljeno 31. maj 2019 16.11 | Piše: T. K.

Izračunali smo stroške enotedenskih počitnic za štiričlansko družino v Rovinju in na nekaterih hrvaških otokih. Poglejte, koliko morate privarčevati do poletja.

Lani je Hrvaško obiskalo več kot 1,5 milijona Slovencev.
FOTO: Getty Images/Istockphoto
Začenja se čas rezervacij za poletne dopuste. Lani je Hrvaško obiskalo več kot 1,5 milijona Slovencev, vsako leto število še narašča. Prav tako naraščajo cene nočitev, zato smo preverili, kaj in za koliko ponujajo naši južni sosedi. V prvem članku smo primerjali nastanitve v apartmajih. Koliko vas bodo stale enotedenske počitnice v apartmaju, si preberite v prispevku DOPUSTI (1. del): za en teden v Umagu vsaj 900 evrov.  

V tokratnem članku se osredotočamo na dopustovanje v hotelih, v predhodnih smo se na ponudbo za kampiranje.


Izbrali smo eno lokacijo v Istri in nekaj otokov v Dalmaciji. Pregledovali smo hotelsko ponudbo za štiričlansko družino z dvema otrokoma, starima 3 in 10 let, in pripravili primer izračunanih stroškov za šest (6) nočitev med 29. julijem in 4. avgustom.

V Rovinj v hotel

Med Slovenci je priljubljen hotel Amarin v Rovinju, zato poglejmo, koliko potrebujete za počitnice, če jih rezervirate že zdaj. Hotel ima štiri zvezdice in je med gosti odlično ocenjen (ocena 9,7 na 'bookingu') kot družinam prijazen hotel. Za šest nočitev bi odšteli čez 3000 evrov, v ceno so vključeni trije obroki na dan.


image
V Rovinju je kar nekaj hotelov, ki niso najprijaznejši našemu žepu. FOTO: Guliver/Getty Images

Najcenejša hotela s štirimi zvezdicami v Rovinju smo našli za 1900 evrov. Sta v središču Rovinja, v ceno imata vključen samo zajtrk. Večina ponudb se giblje od 2000 evrov navzgor. Hoteli s tremi zvezdicami s štirimi posteljami pa stanejo najmanj 1200 evrov in več.

Stroškom bivanja moramo prišteti še stroške poti. Do Rovinja je iz Ljubljane 187 km, za kar po izračunu AMZS porabimo dobrih 16 evrov, še 4,30 moramo plačati za cestnine. Skupaj so potovalni stroški v obe smeri torej dobrih 40 evrov.

Hoteli na otokih

Na Krku enotedensko bivanje v hotelu s tremi zvezdicami stane najmanj 1100 evrov, v hotelu s štirimi pa najmanj 2000 evrov. Na Mljetu tri zvezdice stanejo 1350 evrov, na Korčuli najmanj 1260 evrov z vključenimi zajtrki. Za štiri zvezdice je treba na Korčuli odšteti vsaj 1400 evrov, večina ponudb pa se giblje okoli 2000 evrov. V Malem Lošinju je najcenejši hotel s štirimi zvezdicami za omenjeno obdobje 1100 evrov, vsi drugi pa okoli 2000 evrov. Edini hotel s tremi zvezdicami, ki smo ga za iskano obdobje našli na strani 'booking', stane dobrih 1700 evrov.

image
Lošinj je otok, na katerem Slovenci tradicionalno zelo radi počitnikujejo. FOTO: Getty Images/Istockphoto

Seveda nas po žepu udarijo tudi stroški prevoza do počitniške destinacije. Do Krka boste za gorivo porabili 14 evrov, še šest pa za cestnino in plačilo mostu, skupaj torej okoli 20 evrov. Do Malega Lošinja in nazaj bo šlo goriva za okoli 80 evrov, 30 evrov pa še za mostnino in trajekt v eno smer, vsega skupaj torej za 135 evrov.

Za teden dni Rovinja najmanj 1240 evrov, na Krku za 1235 evrov

Obračun stroškov hotelskih enotedenskih počitnic v Rovinju je torej takšen: 1240 evrov ali več za nočitve in potne stroške, odvisno koliko udobja si želite. Za en teden v hotelu na Krku pa potrebujete najmanj 1235 evrov.
Deli s prijatelji