ODPRTA KUHINJA

Ploski kruh brez kvasa, ki bo nared v 20 minutah

Vsaka jed svoj kruhek najde! Načrta za pripravo dobrega kruha ni treba vedno vpisati v koledar, dovolj je že 20 minut in minimalna količina volje.
Fotografija: Ploski kruh brez kvasa, ki bo nared v 20 minutah (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
Ploski kruh brez kvasa, ki bo nared v 20 minutah (Foto: Midva kuhava)

Za ploski kruh vkup vržeš sestavine, jih malce pomečkaš v testo, potem pa z levo roko oblikuješ in z desno spečeš. Rezultat je kruhov disk s prijetno žvečljivo in mehko teksturo, ki je kot nalašč za zajemanje sataraša in mazanje krožnika. Saj ne, da obogaten z zeliščnim maslom ne bi izginil tudi brez pomoči glavne jedi.

Ploski kruh brez kvasa

Kruh

  • 300 g moke
  • 1,5 žličke soli
  • pol žličke pecilnega praška
  • 240 g grškega jogurta

Zeliščno maslo

  • žlica sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici masla
  • 2 stroka česna

Priprava

  1. Zeliščno maslo: v posodici zmešamo zmehčano maslo, sesekljan peteršilj in sesekljan česen.
  2. Ploski kruh: v posodo stresemo moko, sol in pecilni prašek ter čmoknemo grški jogurt.
  3. Vse skupaj zmešamo ali na roke ali s kuhinjskim robotom, da dobimo gladko testo. Če je presuho, primešamo žličko grškega jogurta.
  4. Testo zavijemo v folijo za živila in ga pustimo 10 minut pri miru, nato ga razdelimo na 4 dele, ki jih oblikujemo v kepe. Vsako kepo razvaljamo v krog.
  5. Ponev segrejemo nad sred­nje močnim ognjem in vanjo kanemo malo olja.
  6. Ploski kruh pečemo 1–2 minuti na vsaki strani.
  7. Ko se na vrhu začne napihovati, obrnemo in pečemo, da se mehurji spremenijo v zlato rjavo zapečene lise.
  8. Še vroč kruhek radodarno premažemo z zeliščnim maslom.

Zraven pa priporočamo: Jajčni sataraš po receptu Tjaše in Blaža (Midva kuhava)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije

Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?


Potrjujem vse Sprejmem nujne Več informacij