Planinske koče so se začele odpirati

Če so se vam oblačila v zadnjih par tednih čudežno skrčila, rahljanje in odpravo antivirusnih ukrepov izkoristite tudi za izgubo kakšnega kilograma telesne teže.
Fotografija: V Bohinju bodo do 7. junija pripravili več vodenih izletov. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
V Bohinju bodo do 7. junija pripravili več vodenih izletov. FOTO: Jure Eržen

Triindvajsetega maja se je namreč že vzpostavila velika večina rekreativnih vodenih dejavnosti, odprle so se telovadnice, ne nazadnje pa tudi narava kar kliče k obisku. V Bohinju vam bodo svojo čudovito naravo vedno z veseljem razkazali, še posebno pa na kakšnem vodenem izletu, ki jih pripravljajo do 7. junija.
Lani je zmagala Rečiška planinska krožna pot, za katero skrbi Planinsko društvo Laško. FOTO: PD Laško
Lani je zmagala Rečiška planinska krožna pot, za katero skrbi Planinsko društvo Laško. FOTO: PD Laško

Druženje bo prilagojeno omejitvam, vstop v okoliško zakladnico alpskega cvetja pa je neomejen. Glede na okoliščine bo festival potekal delno dvodimenzionalno (po spletu), doživljajsko pa v živo z botaničnimi pohodi, vsaj v manjših skupinah.

Med drugim vam bodo razkazali grbinaste travnike na Vogarju in travnike na Kobli, vodili skozi slikovita korita do kukavic in kranjske lilije na planino Voje, malo bolj v klanec boste šli do Bregarjevega in Knoflovega pastirskega stanu, predstavili bodo Zlatorogovo pravljično pot, na Pokljuki pripravili koncert klasične glasbe, otroke pa naučili izdelati piščalko … Odprta bo tudi bohinjska tržnica z lokalnimi pridelki in izdelki. Informacije: 04 574 75 90, www.bohinj.si.
 

Naj planinska pot


Preklic epidemije in postopno ukinjanje omejitev, upajmo, pomeni tudi skorajšnje dovoljenje za druženje na večjih ali manjših rekreativnih dogodkih. Do takrat si cilje malo prilagodimo in se odpravimo recimo na kakšen ravninski ali planinski pohod. Če se boste odločili za gore, prej preverite, kako daleč se odpravljate in ali vaša kondicija, čas, znanje in oprema temu ustrezajo. Tik pred planinsko sezono so začele vrata odpirati planinske koče, zato preverite, ali je na vaši poti katera odprta. A pozor: do preklica tam lahko še vedno veljajo nekateri ukrepi. Informacije: www.pzs.si/koce.


Določene aktivnosti bo vedno treba opravljati s kavča, kar velja tudi za spletno glasovanje za najbolj priljubljeno planinsko pot pri nas. Lansko izbranko, Rečiško planinsko krožno pot, so člani Planinskega društva Laško že popravili, zavarovali in olepšali, letos pa Planinska zveza Slovenije v izbiro ponuja sedem čudovitih visokogorskih poti Julijskih Alp, Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp. Tiste, za katere lahko glasujete, so v nekaterih delih ali v celoti označene kot zahtevne oziroma zelo zahtevne. A da bi bile spet varne, zahtevajo obnovo. Spletno glasovanje do 25. junija poteka na strani www.pzs.si. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije