POSEBNA VAJA

Povečajte možnosti za zanositev

Poskrbite za notranji mir in telesno uravnovešenost. Izogibajte se stresu in uporabljajte moč barv.
Fotografija: Meditacija za povečanje rodnosti pomaga, da se psihično in mentalno pripravite na nosečnost. FOTO: Dolgachov/Getty Images
Odpri galerijo
Meditacija za povečanje rodnosti pomaga, da se psihično in mentalno pripravite na nosečnost. FOTO: Dolgachov/Getty Images

Če si želite zanositi, je dobro, da se na nosečnost tudi telesno in mentalno pripravite. Statistično dvajsetletnica v povprečju zanosi v petih mesecih, devetintridesetletnica pa potrebuje dvakrat toliko časa, čeprav nekatere ženske tudi pri petinštiridesetih spontano zanosijo. Če želite imeti otroka, morate paziti na telesno pripravljenost in duševni mir.

Spodbudi četrto, srčno čakro

Vaja, ki jo predstavljamo, spodbudi četrto, srčno čakro, odpre srce in pljuča, izboljša energijski pretok in omili posledice stresa, telesu se pomaga razstrupiti, prinaša občutek zadovoljstva, veselja in varnosti, podpira možnost zanositve. Po turško sedite z vzravnanim hrbtom, poravnajte rame, palce in prste iztegnite, iztegnjene dlani so zasukane navzdol.

Zaprite oči in tri minute dihajte, globoko vdihujte in izdihujte. Odprite oči, stresite roke in se prepustite vaji. Nato roke vzporedno iztegnite navzgor pred sabo (komolci so iztegnjeni, roke segajo do višine ušes) do kota 45 stopinj. Medtem ko globoko dihate, si tri minute predstavljajte, da ste eno z univerzumom. Na koncu vdihnite, se sprostite in zrak kratko zadržite v pljučih. Predstavljate si, da neka vesoljna sila kot magnet vleče od vas vse negativno in odvečno.

Za prečiščevanje telesa se priporoča tudi ajurveda. Izogibajte se vsakršnemu stresu – pogosto je to ovira, ki preprečuje spočetje. Uporabljajte tudi meditativno moč barv: zelena je barva upanja, miru in sprostitve.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije