RECEPT
Zrezki v omaki
Čisto navadni zrezki bodo z dodatkom medu in gorčice primerni tudi za praznično, malce posebno kosilo.
Odpri galerijo
Gorčica v pasti ni le dodatek k mastnim mesninam, ampak se dobro poda tudi k lažjim, zelenjavnim jedem. Ne nazadnje jo lahko za malico namažemo na kruh. Pri tem velja previdnost, če je zelo pekoča. Da bi jo ublažili, ji dodamo malce kisle smetane.
Sicer imamo kopico receptov, v katerih meso pred pripravo natremo z gorčico, zlasti če ga pečemo na žaru. Če gorčico zmešamo z medom, bomo dobili svojevrsten sladko-oster okus. Omako zgostimo s sladko smetano, ki ji bo dala kremasto strukturo. Preprosto in učinkovito, če smo naveličani vsakdanjih zrezkov v naravni omaki.
Za 4 osebe:
4 svinjski kotleti
3 žlice gorčice
1–2 žlici medu
1 dl sladke smetane
1 dl vina
3–4 stroki česna
1 žlička grobo mletih gorčičnih semen
sol, poper, olje
Česen olupimo in stremo. Zrezke solimo in popramo ter natremo s česnom. V ponvi segrejemo olje in na hitro, do zlato rjave barve, popečemo zrezke, na vsaki strani nekaj minut. Potem jih damo na stran in v isto olje nalijemo vino, ko zavre, dodamo gorčico in med, dobro premešamo in po potrebi zalijemo z vodo. Kuhamo nekaj minut, prilijemo sladko smetano in med mešanjem prevremo. Dodamo zrezke, prevremo, da se pogrejejo, in postrežemo. Prelijemo z omako in potresemo s semeni.
4 svinjski kotleti
3 žlice gorčice
1–2 žlici medu
1 dl sladke smetane
1 dl vina
3–4 stroki česna
1 žlička grobo mletih gorčičnih semen
sol, poper, olje
Česen olupimo in stremo. Zrezke solimo in popramo ter natremo s česnom. V ponvi segrejemo olje in na hitro, do zlato rjave barve, popečemo zrezke, na vsaki strani nekaj minut. Potem jih damo na stran in v isto olje nalijemo vino, ko zavre, dodamo gorčico in med, dobro premešamo in po potrebi zalijemo z vodo. Kuhamo nekaj minut, prilijemo sladko smetano in med mešanjem prevremo. Dodamo zrezke, prevremo, da se pogrejejo, in postrežemo. Prelijemo z omako in potresemo s semeni.
Sicer imamo kopico receptov, v katerih meso pred pripravo natremo z gorčico, zlasti če ga pečemo na žaru. Če gorčico zmešamo z medom, bomo dobili svojevrsten sladko-oster okus. Omako zgostimo s sladko smetano, ki ji bo dala kremasto strukturo. Preprosto in učinkovito, če smo naveličani vsakdanjih zrezkov v naravni omaki.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
22:45
Uspešna poslovneža