RECEPT

Zrezki v omaki

Čisto navadni zrezki bodo z dodatkom medu in gorčice primerni tudi za praznično, malce posebno kosilo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Gorčica v pasti ni le dodatek k mastnim mesninam, ampak se dobro poda tudi k lažjim, zelenjavnim jedem. Ne nazadnje jo lahko za malico namažemo na kruh. Pri tem velja previdnost, če je zelo pekoča. Da bi jo ublažili, ji dodamo malce kisle smetane.


Sicer imamo kopico receptov, v katerih meso pred pripravo natremo z gorčico, zlasti če ga pečemo na žaru. Če gorčico zmešamo z medom, bomo dobili svojevrsten sladko-oster okus. Omako zgostimo s sladko smetano, ki ji bo dala kremasto strukturo. Preprosto in učinkovito, če smo naveličani vsakdanjih zrezkov v naravni omaki. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije