RECEPT

Špageti s suhimi paradižniki

Preprosta, hitro pripravljena jed, ki jo postrežemo kot kosilo ali zgodnjo večerjo.
Fotografija: FOTO: Jan Mach/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Jan Mach/Getty Images

Posušeni paradižniki pridejo prav, ko svežih ali konzerviranih ni na voljo, seveda pa tudi vselej, ko želimo malo posebno jed. Suhi paradižniki imajo v primerjavi s svežimi precej močnejši okus, poleg tega so praviloma slani, zato previdno pri dosoljevanju.


Pred uporabo jih obvezno namočimo v vodi za približno deset minut, sicer bodo ostali žilavi, tudi če jih bomo dušili v omaki. Seveda se bodo zmehčali, če jih kuhamo v enolončnici ali omaki. Če uporabimo paradižnik, vložen v olje, namakanje seveda ni potrebno. Vloženi v olje in dobro zaprti v steklenice bodo tudi obstojnejši od suhih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije