RECEPT

Sočna telečja jetra

Začetnikom se zgodi, da pri praženju jetra preveč zasušijo; če jih zalijemo z vodo, bodo ostala mehka in sočna.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Pražena jetra so bila nekoč zelo priljubljena jed, danes so na jedilniku bolj poredko. Običajno pražimo piščančja, svinjska ali telečja, ki so najbolj cenjena. Ljubitelji dobro vedo, v katerih gostilnah jih lahko naročijo. Kadar jih pripravljamo, zmeraj obstaja nevarnost, da bodo presuha.


Po receptu, ki ga ponujamo danes, jih ne pražimo, ampak dušimo, saj jih takoj na začetku zalijemo z vodo, še bolje je, če imamo jušno osnovo, tako bodo ohranila sočnost in mehkobo, na koncu pa jih vendarle še na hitro zapečemo. Obvezen dodatek sta peteršilj in česen, postrežemo pa jih s kuhanim krompirjem ali polento. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije