RECEPT

Sladki krompir iz pečice

Dobro se ujame s sirom, bodisi svežo feto, skuto ali naribanim trdim
Fotografija: Pečeni sladki krompir FOTO: Tanja Drinovec
Odpri galerijo
Pečeni sladki krompir FOTO: Tanja Drinovec

Prihaja čas pečene zimske zelenjave, ki jo pripravimo v številnih različicah. Pečemo lahko krompir, sladki krompir, peso, kolerabo, korenje, skratka vse gomoljnice in korenovke, dodajamo pa jim poljubne začimbe, zelišča in čebulo.

Tako pripravimo samo zelenjavo, ki ni preveč sočna, v ta pekač torej ne spadajo paradižnik ali bučke, saj bi se jed dušila v soku namesto pekla. Postrežemo jo še vročo kot prilogo. Potresemo lahko s parmezanom in pustimo, da se raztopi. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije