Recept: krompir v oblicah s skuto

V olupku kuhan krompir je imenitna jed zimskih dni, ki ogreje roke.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Ste naveličani krompirja kot priloge? Kuhan v kosih, pečen z ribo ali mesom, zmečkan v pire krompir so klasični načini priprave te pri nas nepogrešljive jedi. Lahko ga pripravimo tudi kot glavno jed, na primer v musaki, ali pa ga kuhanega ponudimo z rezino masla kot predjed ali prilogo.

Nekoč glavna jed je bil krompir v oblicah, le rahlo posoljen. Zraven se imenitno podajo različne omake, zelenjavne ali mesne, polijemo ga lahko z vročo zaseko ali ocvirki, imeniten je tudi s skutnim namazom, ki smo ga obogatili z zelišči. Skuto lahko pripravimo tudi pekočo, na primer s česnom, čebulo ali čilijem. Da bo mehkejša, ji primešamo malo kisle smetane. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije