SLASTNO

Recept: juha s piro

Žitarice so imenitna osnova za enolončnice, mesne ali zelenjavne.
Fotografija: FOTO: Denio Rigacci/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Denio Rigacci/Getty Images

Žitarice v zrnju se redkeje pojavljajo na naših jedilnikih, kar je škoda, saj so nadvse okusne in zdrave. Iz njih pripravljamo predvsem jedi na žlico, saj imenitno dopolnijo mesne ali zelenjavne enolončnice. Ker je kuhanje dolgotrajno, jih lahko pripravimo vnaprej v večji količini in jih potem dodajamo jedem.

Z njimi zgostimo juhe, potresemo jih po hladnih solatah, seveda pa v nekaterih jedeh igrajo tudi glavno vlogo, na primer v ričetu, a v teh primerih ne uporabimo že kuhanih, saj bo jed bolj okusna, če bodo vse sestavine počasi vrele skupaj. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije