IZRAEL

Vojakinja priznala, da sta se intimno zbližala, oblasti napovedale te ukrepe

Služenje vojaškega roka je v Izraelu obvezno za večino prebivalcev. Ženske morajo služiti najmanj dve leti, moški pa 32 mesecev.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar 
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar 

Izraelske oblasti so napovedale, da vojaške obveznice ne bodo več služile kot paznice v strogo varovanih zaporih. Odločitev o tem so sprejele po tem, ko naj bi ena od njih priznala, da je imela spolni odnos s palestinskim zapornikom, obsojenim na dosmrtni zapor zaradi smrtonosnega napada na izraelske civiliste, poroča britanski BBC.

Priznala fizično zbližanje

Po poročanju izraelskih medijev je vojakinja priznala, da se je s Palestincem, ki so ga medtem že premestili v ločeno krilo zapora, fizično zbližala. Med zaslišanjem naj bi zatrdila, da so imele intimne odnose z njim tudi štiri druge ženske.

Vodja izraelske zaporniške službe (IPS) Katy Perry in minister za nacionalno varnost Itamar Ben-Gvir sta nato v petek napovedala, da vojaške nabornice ne bodo več služile kot paznice v strogo varovanih zaporih, v katerih so zaprti »teroristi«. 

Lani je v državi potekala preiskava škandala, v okviru katerega naj bi palestinski obsojenci napadli in posilili več vojakinj, ki so služile kot paznice. Ob tem naj bi to izkoristili tudi nekateri višji zaporniški uradniki, ki naj bi kupovali oziroma prodajali njihove spolne usluge.

Služenje vojaškega roka je v Izraelu obvezno za večino prebivalcev. Ženske morajo služiti najmanj dve leti, moški pa 32 mesecev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije